Єдиний в Україні сміттєспалювальний завод відновив роботу

picture2_zavod-energija-pr_344743_p0
Фото: Delo.ua

Сьогодні, 11 вересня, сміттєспалювальний завод Енергія комунального підприємства Київтеплоенерго відновив роботу після планових ремонтних робіт і знову почав приймати тверді побутові відходи.

Про це повідомила прес-служба Київської міської державної адміністрації.

Зазначається, що після щорічного планового ремонту обладнання готове до роботи взимку – перетворювати побутові відходи на корисну енергію для забезпечення киян теплом і гарячою водою.

Нагадаємо, що 10 серпня завод Енергія призупинив свою роботу для проведення планових ремонтних робіт. Це було необхідно було для того, щоб підготувати обладнання до роботи в посиленому режимі під час опалювального періоду.

Відновлення роботи заводу буде проходити поступово. Спочатку запустять один котел, а пізніше й інші котлоагрегати. Прийом побутових відходів нарощуватимуть також поступово. Перші три доби завод прийматиме по 250 тонн відходів, а потім по 500 і зрештою вийде на свій робочий режим – 750 тонн. Такий плавний вхід у роботу необхідний для безпечної роботи обладнання та накопичення і підготовки сміття до спалювання.

«Протягом місяця ми відремонтували бункер побутових відходів, виконали власними силами ремонти котлів, насосного обладнання та арматури, а також привели в належний стан обладнання двох бойлерних. Ми реалізували усі необхідні роботи для того, щоб завод міг працювати взимку. Сьогодні «Енергія» – єдиний в Україні сміттєспалювальний завод. Тож ми не можемо собі дозволити щоб він стояв, адже його робота вкрай важлива для Києва. Завод спалює близько 25% столичних відходів, а це майже 750 тонн сміття щодоби. Це ті відходи, які інші вивозять на звалища – ми ж повністю утилізовуємо їх, а взамін отримуємо теплову енергію для мешканців житлових масивів Позняки та Осокорки», - зазначив директор заводу Енергія Сергій Крикун.

З 2011 року на заводі Енергія було реалізовано масштабну інвестиційну програму. У 2014 році побудували перемичку, що з'єднала завод з міськими тепломережами. Тепла, отриманого під час спалювання сміття, достатньо, щоб забезпечити опаленням і гарячою водою приблизно 300 багатоповерхівок.

До 2020 року на сміттєспалювальному заводі столична влада планує закінчити установку сучасної системи очищення димових газів.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: