Гриф «секретно» ставлять, коли є що приховувати, – експерт про експертизу мінометів «Молот»

01712d3e434e93de66fd0fb9ba4a4508

Акт досліджень металу, проведених на базі НТУУ КПІ ім. Сікорського після слідчого експерименту з підривом міномета «Молот», засекречений. А це значить, що є привід щось приховувати.

Таку думку ІА Дивись.info висловив експерт з національної безпеки та оборони Українського інституту майбутнього Іраклій Джанашия.

«Після завершення експертизи щодо вибухів вітчизняних мінометів «Молот», МОУ прийняло рішення засекретити отримані результати дослідження металу, з якого ті були зроблені.

Натомість варто зазначити, що 12 липня, після засідання комітету Верховної Ради з питань безпеки і оборони заступник міністра оборони Ігор Павловський і депутат Тетяна Чорновол пообіцяли журналістам, що інформація про результати експертизи сплаву металу міномета «Молот» стане публічною.

Єдине, що зрозуміло: гриф «секретно» ставлять, коли є що приховувати», – сказав Іраклій Джанашия.

Нагадаємо, 6 липня 2018 року під час військових навчань на рівненському полігоні вибухнув міномет «Молот». Тоді загинули 3 військових, ще 9 отримали поранення.

Президент Петро Порошенко доручив військовому керівництву оперативно розслідувати причини трагедії на полігоні в Рівненській області та тимчасово заборонив використовувати міномети «Молот», оскільки це був не перший інцидент із цим видом озброєння.

Проведений 11 липня слідчий експеримент показав, що розрив міномета «Молот» на Рівненському полігоні, внаслідок якого загинули 3 військовослужбовці, ще 9 зазнали поранень, стався через подвійне заряджання.

Крім того, на базі НТУУ КПІ ім. Сікорського вивчали уламки зазначених мінометів щодо їх фізико-механічних властивостей і визначення хімічного складу матеріалу.

12 липня після засідання комітету Верховної Ради з питань безпеки і оборони заступник міністра оборони Ігор Павловський і депутат Тетяна Чорновол пообіцяли журналістам, що інформація за результатами експертизи сплаву металу міномета «Молот» буде публічною. Але, як з’ясувалося, на неї накладено гриф «секретно».

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: