У Сенцова почалася гіпоксія: Денісова вимагає довідку про стан здоров’я політв'язня

81_main

Уповноважена Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова наполягає на отриманні медичної довідки щодо стану здоров’я українського режисера, політв’язня Олега Сенцова від незалежної медичної комісії.

Про це Денісова написала у Facebook після звістки про погіршення стану здоров’я політв’язня, передає Громадське.

«Я хочу бачити медичну довідку щодо стану здоров’я Олега Сенцова від незалежної медичної комісії. Я маю переконатися в тому, що він отримає необхідну йому допомогу», – написала вона.

Вона також розповіла, що у Сенцова погіршився стан здоров’я: «До довгого списку тяжких діагнозів додалася гіпоксія. Мозку та серцю Олега не вистачає кисню. Від цього у його голові — туман, все тіло німіє».

«Я не вірю жодному слову РФ. Вони лише роблять гучні заяви, що стан здоров’я українського політв’язня на 121 дні голодування не погіршився. Але у мене немає жодного офіційного підтверджуючого документа. Олег Сенцов на межі. Інакше він не написав би заповіт на свою творчість. Але незламний, вперто бореться за долі усіх політв’язнів», – наголосила Денісова.

10 вересня сестра Сенцова повідомила, що політв'язень написав заповіт на творчість у разі смерті. Вона також оприлюднила фрагмент листа від Олега Сенцова, у якому він повідомив, що не вірить у повернення до України. Попри це, він заявив, що не буде припиняти голодування.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: