Японія відмовилася від мирного договору з Росією на умовах Путіна

14_main
Фото: Політикус

Генеральний секретар кабінету міністрів Японії Есіхіде Суга відкинув ініціативу президента РФ Володимира Путіна укласти мирний договір між Москвою і Токіо без будь-яких попередніх умов.

За його словами, позиція Японії незмінна - укладення мирного договору з Росією можливо після того, як буде вирішено питання про приналежність південної групи Курильських островів, передає Новое время.

Суга додав, що під час саміту з прем'єр-міністром Японії Сіндзо Абе в понеділок Путін не озвучував свою пропозицію щодо мирного договору.

Нагадаємо, що президент РФ Володимир Путін за час виступу на пленарному засіданні Східного економічного форуму у Владивостоці запропонував укласти мирний договір з Японією до кінця року без попередніх умов. Путін зазначив, що ця "проста думка" щодо вирішення 70-річної суперечки прийшла йому в голову "прямо тут і прямо зараз".

Японія претендує на південну групу Курильських островів Ітуруп, Шикотан, Кунашир і Хабомаї, яку називає "північними територіями", окуповану радянськими військами в кінці Другої світової війни.

Територіальна суперечка досі заважає двом країнам підписати формальний договір про мир, який так і не був укладений після 1945 року.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: