Затриманого СБУ «заступника мера Севастополя» взяли під варту

twitter_com_nab_ukr14_id8637_650x410_3_650x410

Співробітники СБУ залучені до ООС затримали у Донецькій області колишнього «заступника голови Севастопольської міської адміністрації». Херсонський міський суд ухвалив взяти його під варту.

Про це розповіла головний спеціаліст із забезпечення зв'язків зі ЗМІ Херсонського міського суду Оксана Теленик, передає Укрінформ.

«12 вересня 2018 року у Херсонському міському суді Херсонської області слідчим суддею Ярославом Мусулевським було розглянуто клопотання старшого слідчого в особливо важливих справах слідчого відділу Головного Управління СБУ України в АР Крим (з дислокацією в м. Херсон) про застосування запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою відносно колишнього так званого «заступника голови Севастопольської міської адміністрації». Ухвалою суду клопотання було задоволено та застосовано щодо підозрюваного запобіжний захід у вигляді тримання під вартою до 27 вересня. Дана особа підозрюється у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст.111 КК України – державна зрада», - розповіла Теленик.

Що ж до можливості внесення застави, то, як повідомила Теленик, у даному випадку в ухвалі суду мова про це не йде.

Згідно інформації суду, із клопотання слідчого вбачається, що вказана особа у 2012 році була призначена на посаду заступника голови Севастопольської міської державної адміністрації із питань забезпечення життєдіяльності міста Севастополя. Усвідомлюючи факт окупації території АР Крим збройними силами Російської Федерації, з метою надання допомоги Російській Федерації у проведенні підривної діяльності проти України, шляхом створення окупаційною владою незаконного апарату державного управління, підозрюваний добровільно погодився на пропозицію перейти в незаконно створений орган окупаційної влади на тимчасово окупованій території України та обійняти посаду так званого «заступника голови Севастопольскої міської  адміністрації», на якій перебував з лютого 2014 по травень 2015 року. Обіймаючи вказану посаду, протиправно шляхом проведення та підтримки політики окупаційного режиму в сфері будівництва та житло-комунального господарства  безпосередньо брав участь у створенні окупаційних органів влади на території півострова Крим та особисто організовував їх роботу. Крім цього, підозрюваний добровільно передавав представникам РФ службову документацію, яка містила конфіденційні та персональні дані, надавав безпосередні вказівки по доставці паливно-мастильних матеріалів з РФ до м. Севастополя поза митним контролем. 9 травня 2014 року за головуванням підозрюваного було організовано парад військової техніки збройних сил РФ.

За повідомленням херсонського телеканалу «Скіфія», мова йде про Олександра Кизименка, якого 11 вересня затримала СБУ на підставі судового рішення.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: