Розтин підтвердив, що дівчинка померла від отруєння у таборі, – голова ОДА

19de3e4f8078be6708932e3a7d30570c

Причиною смерті 8-річної Маргарити Лукашук, яка відпочила у закладі санаторного типу «Славутич» на Київщині, стало отруєння у таборі.

Про це повідомив голова Київської обласної держадміністрації Олександр Горган, пише УП.

«Учора провели розтин, є висновок медексперта. Розтин підтвердив: смерть дитини була зумовлена отруєнням, яке сталось 2 липня у оздоровчому таборі «Славутич», – сказав він.

Голова ОДА відмовився озвучити інші деталі, зазначивши, що судово-медична експертиза відбувалась у рамках кримінального провадження, і висновок долучений до матеріалів справи, тому розголошенню не підлягає.

Водночас Горган запевнив, що в обладміністрації по цій справі «кипить робота».

«З боку КОДА зараз вживаються усі передбачені законом і можливі заходи стосовно реагування на ситуацію, яка склалася. Правоохоронці розслідувати кримінальне провадження (ч. 1 ст. 325 «порушення санітарних правил і норм щодо запобігання інфекційним захворюванням та масовим отруєнням» КК України, – ред.)», – сказав Горган.

Він також додав, що у зв’язку зі смертю дитини піднімалося питання про зміну кваліфікації правопорушення, однак чи прийматимуть таке рішення правоохоронці, йому невідомо.

Як повідомлялося, 3 липня стало відомо про підозру на отруєння 12 дітей у приватному таборі ТОВ «Дитячий оздоровчий заклад санаторного типу «Славутич» на Київщині, одна дівчинка була в комі.

За даними Держпродспоживчслужби, у госпіталізованої у важкому стані дівчинки попередній діагноз – енцефаліт.

Водночас, згідно з повідомленням МОЗ, дівчинка була госпіталізована у тяжкому стані «через наявність супутнього захворювання».

Прокуратура Київської області розпочала кримінальне провадження через отруєння 12 дітей у дитячому таборі.

За даними Держпродспоживчслужби, отруєння дітей могло відбутися у результаті вживання йогурту у день закінчення його терміну придатності.

Згодом Держпродспоживслужба повідомила, що у харчоблоку табору виявили бактерії групи кишкової палички, патогенний стафілокок та патогенну флору.

12 вересня 8-річна дівчинка, яка перебувала в комі після отруєння у «Славутичі», померла.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: