Тендер на реконструкцію парку у Жовкві може дістатися фірмі, яка вже перетворила парк на руїну

DSCF7067-min-696x522

Тендер на реконструкцію елементів благоустрою міського парку в Жовкві (коригування) може дістатися тій самій фірмі, що проводила попередні роботи.

Про це стало відомо із сайту публічних закупівель ProZorro.

На початку вересня Жовківська міська рада оголосила черговий тендер вартістю 1596308 гривень на реконструкцію елементів благоустрою міського парку в Жовкві (коригування). На аукціон зголосилися три фірми: ТОВ «Група Компаній Енергомонтаж», ПП «Либідь» та ТОВ «Шлях».

Сам аукціон відбувся 11 вересня, а зараз триває процедура кваліфікації переможця. На рішення міської ради очікує ТОВ «Група Компаній Енергомонтаж», яке запропонувало найнижчу ціну – мільйон 487 тисяч гривень. Це на три тисячі менше, ніж ПП «Либідь». Натомість ТОВ «Шлях» взагалі не торгувалося і двічі пропонувало ціну у мільйон 596 тисяч гривень.

Згідно з технічним завданням, підрядник має, зокрема, провести озеленення, висадивши 34 клени, 670 метрів живої огорожі, 2680 саджанців самшиту і засіявши понад 7 тисяч кв м партерних, мавританських і звичайних газонів. Другий розділ технічного завдання стосується огорожі – фундаменти, стовпці, ланцюги, фарбування тощо. Третій – колон. І нарешті – монтаж устаткування, а саме: 26 лавок, 12 урн для сміття, 17 ліхтарів, 2 бра, 36 ламп.

Слід нагадати, що усі ці роботи були передбачені у попередньому тендері, який ще 2016 року виграла та ж сама фірма «Група Компаній Енергомонтаж».  Виконавець протягом двох років з міської скарбниці Жовкви отримав майже два мільйони. А 2018-го «Група Компаній Енергомонтаж» звернулася до Жовківської міської ради з клопотанням про перерахунок кошторису у зв’язку з подорожчанням будівельних матеріалів тощо.

Після проведених робіт протягом 2016-2017 рр. городяни Жовкви, замість розкішних газонів, живоплоту і затінку кленів, зручних лавок, вишуканої огорожі, отримали зрізані дерева, понищені клумби, недороблені доріжки, які почали розлізатися, проламані нові люки, відсутність огорожі і лавок, а в спекотну днину – навіть затінку. Бо єдине технічне завдання, з яким «Група Компаній Енергомонтаж» впоралася на відмінно – зрізання і корчування дерев.

Додамо, що жодного слова у технічному завданні нема про недоробки попереднього тендеру, адже, згідно з актами виконаних робіт, у Жовківському парку є пішохідні доріжки, велодоріжка тощо, щоправда, лише на папері.

«Група Компаній Енергомонтаж» вже отримала майже два мільйони гривень, тепер вона претендує ще на майже півтора. Зважаючи, на вражаючий об’єм запланованої реконструкції, навряд чи вдасться вкластися у кошторис.

Крім того, депутат Жовківської районної ради Ігор Муравський запідозрив певні розбіжності у документах, які стосуються зрізування дерев.

«Коли я намагався витребувати документи для звірки, то мені чомусь у міській раді надали папери за 2013 рік, а не за липень 2017, коли відбулася масова зрізка дерев у парку, який до того ж є пам’яткою садово-паркового мистецтва з відповідним статусом. Однак, як бачимо, статус не захистив парк від нищення. Є розбіжності, які стосуються і видів зрізаних дерев. Я написав відповідну заяву до поліції, втім там не виявили жодних порушень», – сказав Ігор Муравський.

Читайте також: Реконструкція чи руйнування: що буде із Жовківським парком

Депутат додав, що не збирається просто так здаватися і має намір з’ясувати, на підставі чого, у якій кількості і яких саме дерев було зрізано.

Довідка YouControl

ТОВ «Група Компаній Енергомонтаж» була зареєстрована 2012 року. Директором і бенефіціаром є Сергій Калєйніков.

Основний вид діяльності – будівництво житлових і нежитлових приміщень.

Статутний капітал – 1000 гривень.

Компанія знаходиться в житловому будинку. Більша частина видів діяльності компанії пов'язана з промисловістю.  Кількість співробітників 5 – 10. (Відповідно до статті 6 Житлового кодексу України, забороняється надання приміщень у житлових будинках для потреб промислового характеру. Житлові будинки і житлові приміщення призначаються виключно для проживання громадян. Місцезнаходження підприємства у житловому приміщенні (найчастіше це адреса одного із засновників) може свідчити про його недостатню платоспроможність для оренди приміщення відповідного функціонального призначення: офіс, цех, склад тощо. Здійснення промислової діяльності, розміщення найманих працівників в житловому фонді може бути підставою для застосування санкцій за порушення трудового законодавства, а також за порушення ліцензійних умов (якщо ними передбачені відповідні обмеження).)

Скрін з аналітичної платформи YouControl.

Фірма активно бере участь у державних тендерах. Найвдалішим був 2014-ий, тоді ТОВ «Група Компаній Енергомонтаж» отримала договір на понад 36 мільйонів гривень. Йдеться про будівництво школи у Мукачівському районі на Закарпатті.

Оксана ДУДАР

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: