Вимагатиму притягнути слідчих НАБУ до відповідальності, - Омелян про вручену підозру

388858

Міністр інфраструктури Володимир Омелян, якому вручили підозру в незаконному збагаченні, вимагатиме притягнення до відповідальності сторони обвинувачення — а саме слідчих Національного антикорупційного бюро.

Про це Омелян заявив на брифінгу в Києві, пише Громадське.

Міністр назвав справу щодо нього сфабрикованою, і сказав, що підозра не містить жодного складу злочину.

«Я можу пояснити походження кожного цента, кожної копійки. За півтора роки слідства вони не знайшли нічого, бо я знаю межу своєї відповідальності. Я категорично спростовую всі висунуті мені звинувачення. І я захищатиму своє ім’я, честь, гідність», — заявив Омелян.

Він також сказав, що на нього здійснювався тиск з боку керівництва НАБУ.

«Я буду вимагати притягнути до відповідальності слідчих НАБУ. Я хочу заявити, що на мене здійснювався тиск з боку НАБУ. Мені відомо про факти політичної співпраці керівництва НАБУ із українськими політиками», — заявив міністр.

Водночас, він заявив, що не знає до кого звертатись із фактами співпраці політиків з Антикорупційним бюро.

Омелян додав, що у відставку не збирається.

«Мені ця посада остогидла до печінок. Я переконаний, як тільки я подам у відставку, 99% цих публічних заворушень зникне. У мене б не було цих проблем, якби я не був міністром. Але я такої радості нікому не подарую», — заявив міністр.

Вранці 13 вересня міністру інфраструктури України Омеляну вручили підозру. За інформацією слідства, Омелян за час перебування на державній службі (з січня 2000 року до 26 квітня 2018 року) отримав 2,17 мільйони гривень офіційного доходу, тоді як його витрати лише за 7 років склали щонайменше 3,45 мільйони.

Також, за даними слідства, міністр вніс неправдиву інформацію до декларації щодо вартості його авто Volvo S80 2007 року випуску, придбаного в 2016 році.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: