Манафорт визнав себе винним в «українській справі»

43_main

Колишній очільник виборчого штабу президента США Дональда Трампа Пол Манафорт визнав себе винним за звинуваченнями, пов'язаними з його роботою на українських політиків.

Прокурор Ендрю Вейсман повідомив, що Манафорт уклав "угоду про співпрацю" із спеціальним прокурором Робертом Мюллером, не надавши додаткову інформацію про угоду, пише Новое время.

Зокрема, Манафорт визнав себе винним в злочинній змові, включаючи змову проти Сполучених Штатів і змову з метою перешкоджати правосуддю.

Угода дозволить Манафорту уникнути другого суду, який повинен був початися в Вашингтоні наступного тижня. Другий судовий розгляд пов'язаний з його роботою на прокремлівських політиків і олігархів в Україні, зокрема з тим, що він не зареєструвався як іноземний агент.

Суддя повідомив, що Манафорту загрожує до десяти років позбавлення волі в зв'язку з визнанням провини за двома пунктами звинувачення.

Нагадаємо, що в серпні 69-річний Пол Манафорт був визнаний винним за 8 з 18 пунктів звинувачення, включаючи податкові махінації, порушення банківського законодавства і приховування рахунків в іноземних банках. За ці злочини йому світить декілька десятків років ув'язнення.

Полу Манафорту було висунуто обвинувачення у відмиванні грошей, які він отримав, працюючи на Партію регіонів в Україні. Його також обвинувачують в тому, що він не зареєструвався як іноземний агент, хоча займався лобіюванням інтересів у США прокремлівського уряду України часів колишнього президента Віктора Януковича. Пізніше йому також пред'явили звинувачення у втручанні у справи свідків.

Це перший судовий процес у межах розслідування спеціального прокурора США Роберта Мюллера про можливу змову між штабом Дональда Трампа і Росією. І хоча прокурори не звинувачують Манафорта зв'язках із Москвою, цей суд розглядається як випробування законності розслідування Мюллера, яке Трамп назвав "полюванням на відьом".

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: