Олега Сенцова висунули на здобуття премії Сахарова

C0BBA21F-E57A-4FDB-A5A5-DDE98FC3F810_w1023_r1_s

Український режисер Олег Сенцов висунутий на премію Сахарова. Його номінувала фракція «Європейської народної партії» - найбільша в Європарламенті.

Український режисер Олег Сенцов висунутий на премію Сахарова. Його номінувала фракція «Європейської народної партії» - найбільша в Європарламенті, передає radiopolsha.pl.

Український режисер і в'язень Кремля Олег Сенцов висунутий на премію Сахарова. Політв'язня номінувала фракція «Європейської народної партії» - найбільша в Європейському парламенті.

Російські спецслужби затримали українського режисера Олега Сенцова в Сімферополі в 2014 році. У 2015 році Росія звинуватила його в тероризмі і засудила до 20 років позбавлення волі в колонії суворого режиму. 14 травня Олег Сенцов оголосив безстрокове голодування з вимогою відпустити всіх українських політв'язнів, утримуваних у Росії.

Премія Сахарова була заснована Європарламентом в 1988 році і вручається за видатний внесок в захист прав людини і основних свобод. Торік цю премію отримали представники демократичної опозиції Венесуели, в 2016 році – правозахисниці з Іраку, які допомагали постраждалим від дій терористичного угруповання «Ісламська держава».

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: