Прокурор просить для міністра Омеляна 5 мільйонів гривень застави

388858

Сторона обвинувачення просить суд обрати для міністра інфраструктури України Володимира Омеляна запобіжний захід у вигляді застави сумою 5 мільйонів гривень.

Про це повідомляє Громадське радіо.

«Поруки чи особисте зобов’язання не забезпечать належної поведінки особи, бо загроза покарання  до 10 років позбавлення волі без альтернативи умовного покарання. У разі застосування застави особі є, що втрачати, тому особа буде виконувати свої зобов’язання», – пояснив свою позицію прокурор.

За його словами, обрана сума застави – 5 мільйонів гривень – цілком посильна для міністра.

«Це не завелика сума, оскільки Омелян щороку декларує суми, які доводять, що 5 мільйонів гривень – не забагато для нього. До того ж, не обов’язково підозрюваний мусить вносити заставу. Це можуть зробити інші особи», — сказав прокурор.

Адвокат Омеляна Олександр Лисак вважає доводи обвинувачення необґрунтованими та суб’єктивними.

«Жодних прямих доказів немає. Прокурор так вважає, бо матеріалами нібито підтверджується, що щось було чи чогось не було. Більше того, прокурор же не обов’язково має просити про запобіжний захід. Його може й не бути. Це так прокурор вирішив, він так хоче», – сказав адвокат.

Нагадаємо, 13 вересня детективи Національного антикорупційного бюро України разом зі Спеціалізованою антикорупційною прокуратурою вручили міністру інфраструктури підозру за «незаконне збагачення». Омелян заявив, що підозра безпідставна.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: