Скільки заробляють чиновники у ЛОДА (документи)

95_big_1454929152_613x459.75_3_0

На Львівщині середньомісячна заробітна плата у травні становила 7245 грн, натомість топові чиновники Львівської ОДА отримували близько 60-70 тисяч гривень.

Про це повідомляє ГО «Громада та ініціатива».

Активісти проаналізували зарплати посадовців ЛОДА та зробила рейтинг найоплачуваніших.

Додамо, що зарплати держслужбовців Львівської ОДА за травень 2018 року переважно формувалися з двох джерел: державного бюджету та обласного бюджету.

«Якщо з державним бюджетом усе зрозуміло, то стосовно обласного слід сказати, що така практика виділення коштів за рахунок платників податків Львівської області було започаткована ще у 2016 році.

Тоді опозиційні фракції облради не погоджувалися з таким станом речей, оскільки, на їхню думку, кошти обласного бюджету мали би йти на потрібніші речі, а не на премії чиновникам.

17 травня 2018 року на сесії обласної ради депутатська більшість проштовхнула і затвердила Програму підтримки органів виконавчої влади на 2018 рік, на яку було передбачено аж 18 млн грн., з яких 16,92 млн – на премії», – повідомляють в ГО.

22 травня 2018 року голова Львівської ОДА затвердив розподіл обласних коштів у розмірі 5,64 млн грн на апарат та структурні підрозділи.

«Розподіл субвенції проводився за формульним методом з урахуванням фактично зайнятих посад станом на 02.05.2018 року та рейтингу (оцінки) роботи підрозділу за п’ятибальною системою.

При цьому враховувалося виконання покладених функцій, виконавська дисципліна, співпраця з центральними органами виконавчої влади і депутатськими комісіями Львівської обласної ради.

Найвищі оцінки, а, відповідно, і найбільше коштів на структурний підрозділ, отримали департамент АПК, департамент внутрішньої та інформаційної політики, департамент дорожнього господарства, департамент економічної політики, департамент з питань культури, департамент освіти і науки», – зазначають активісти.

Відтак зауважують, що результати невеликого аналізу, м’яко кажучи, шокували.

«Середньомісячна заробітна плата одного працівника у Львівській області у травні становила 7245 грн, у той час як топові чиновники Львівської ОДА отримували близько 60-70 тисяч грн.

Хоча погоджуємося, що ця інформація не може претендувати на дуже велику об’єктивність, оскільки вибірка зроблена за один місяць, також усі суми заробітної плати подаються з нарахуваннями – тобто з ЄСВ і ПДФО.

Втім, навіть поверхневий аналіз дає підстави стверджувати, що фінансовий ресурс на заробітні плати у ЛОДА розподіляється вибірково.

Очевидно, що для Львівської ОДА є доцільність розробити спеціальне Положення про преміювання.

ГО «Громада та ініціатива» просить поцікавитися депутатів облради стосовно ефективності використання бюджетних коштів на премії чиновникам», – резюмували активісти.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: