За підтримки Канадського проекту на Львівщині відкрили 40 сімейних ферм (фото, відео)

IMG_1977

За підтримки Канадського проекту на Львівщині відкрили 40 сімейних ферм, які вкладають кошти в розвиток особистих селянських господарств.

Про це розповіла Головна спеціалістка департаменту агропромислового розвитку Львівської ОДА Христина Солопатич, передає кореспондент ІА Дивись.info

«Працює 128 ферм, які зосереджені в різних районах області, зокрема, в Бродівському, Дрогобицькому, Самбірському, Жидачівському та Стрийському районах», – повідомила Христина Солопатич. За її словами, майже 93 % поголів’я корів на Львівщині зосереджено в особистих селянських господарствах, які виробляють 96% молока в області.

За її словами, розвиток таких особистих селянських господарств дає можливість нам створити додаткові робочі місця, забезпечити високу якість молока з більшою доданою вартістю і дасть можливість таким молодим сім’ям жити більш заможніше і передавати свій досвід майбутньому поколінню.

Вона зазначила, що в більшості випадків гроші виділяються на обладнання, тобто надаються коврики для тварин, вентилятори для того, щоб було постійно свіже повітря та на освітлення. «Тобто таке обладнання, яке сприяє комфорту утримання тварин. Також в нас є обласна програма підтримки і є державні програми підтримки, які підтримують таких малих фермерів – надаються кредити, фінансова підтримка на основі бізнес-планів», – розповіла пані Христина. За їх словами, основною метою програми є те, аби люди не вирізали маленьких телят, а могли їх утримати до більш старшого віку і змогли з неї виростити корову, яка в майбутньому буде давати молоко і зможе забезпечувати сім’ю продуктом.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: