Львівська десятка: як у Львові близько тисячі учасників пробігли 10 кілометрів (фоторепортаж)

IMG_2227

Сьогодні, 16 вересня, близько тисячі учасників змагалися за звання кращих у Львові на Чемпіонаті України з бігу по шосе на 10 кілометрів та «Run the World. Львівська десятка».

Про це повідомляє кореспондент ІА Дивись.info з місця події.

Як розповіли організатори, з майже тисячі зареєстрованих учасників, 72 людини брали участь у забігу «Run the World. Львівська десятка», а решта - змагалися у Чемпіонаті України з бігу по шосе.

Змагалися люди із різних куточків України та різних вікових груп. Тут можна було побачити, як зовсім юних бігунів, так і старших людей.

Абсолютним переможцем, який подолав дистанцію 10 кілометрів найшвидше, - всього за 30 хвилин і 12 секунд, став учасник під номером 12, представник Житомира Василь Коваль. Це всього на 4 хвилини більше за світовий рекорд.

 

З журналістами Дивись.info поділилася враженнями учасниця Чемпіонату України Вікторія Хабіліна з бігу на 10 км по шосе, яка зайняла друге місце на чемпіонаті серед жінок та прибігла всього за 34:20.

«Це мій особистий рекорд з бігу по шосе. Минулого року я зайняла третє місце в цій же дистанції. Було важкувато. Мені дуже подобається Львів, саме тому приїхала на змагання із Запоріжжя», - зазначила учасниця.

Крім того, у змаганнях участь брав також український спортсмен із Чернівців, заслужений майстер спорту України з легкої атлетики, чемпіон Європи та світу з бігу, учасник Олімпійських ігор Іван Гешко.

«Я вітаю Львів із таким гарним святом, всім дякую за такий гарний біг, який має право на життя та із кожним роком росте. Стосовно дорожнього покриття, із цим проблем не було, адже умови змагань однакові для всіх учасників», - відзначив Іван Гешко в коментарі журналістам.

«Сьогоднішній фініш - для мене це також досягнення. Я беру участь не вперше у Львові в таких пробігах і хочу сказати, що сьогодні було найлегше, оскільки цьому дуже сприяла погода», - додав спортсмен.

Переможців та призерів Чемпіонату України з бігу по шосе на 10 км нагородили медалями та дипломами.

Переможців «Run the World. Львівська десятка» в абсолютній першості з 1 по 3 місце серед чоловіків і жінок нагородили кубками, дипломами та грошовими призами:
За 1 місце — 5000 грн, 2 місце — 3000 грн та 3 місце — 2000 грн.

 

Також нагороджували кубками найстарші та наймолодші учасники змагань серед жінок і чоловіків, які подолали дистанцію у визначений ліміт часу.

Варто також відзначити, що дана подія мала в собі не лише на меті популяризацію здорового способу життя, але й благодійну. Як зазначили організатори, частину коштів, отриманих від учасників та партнерів забігу спрямують на потреби ендопротезування нижніх кінцівок у дітей із злоякісними пухлинами опорно-рухової системи.

Такі операції проводять у Західноукраїнському спеціалізованому дитячому медичному центрі, котрий надає високоспеціалізовану допомогу дітям та підліткам із гострими та хронічними захворюваннями.

Нагадаємо, стартували учасники сьогодні о 10:00 год біля Оперного театру.

Чемпіонат проходив за маршрутом: просп. Свободи – пл. Різні – просп. Чорновола – вул. Липинського – просп. Чорновола – пл. Різні – просп. Свободи.

Читайте також: Центр Львова знову перекриють: як курсуватиме громадський транспорт у неділю (відео)

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: