20 вересня Порошенко виголосить щорічне послання перед ВР

e520a9d11a67eb5f6b3049138c4de53b

Президент України 20 вересня виступить перед Верховною Радою з щорічним посланням, в якому викладе свою позицію щодо важливих напрямів економічного, політичного, соціального розвитку держави.

Про це на своїй сторінці у Фейсбук повідомила представник президента у ВР Ірина Луценко.

«Президент нагадує про важливість закріплення в Конституції євроатлантичного курсу України і просить депутатів не зволікати з розглядом цього питання.

Також голова держави просить прискорити розгляд питання оновлення ЦВК і розблокувати процес виборів у новостворених ОТГ», – повідомила Луценко.

Вона зазначила, що президент звертає увагу на необхідність завершити процес формування Конституційного суду: Верховна Рада досі не запропонувала двох членів від себе.

«Президент попереджає, що не підпише бюджет-2019, якщо в ньому не буде наступних позицій: підвищення рівня забезпечення українського солдата на 30%, підняття мінімальної заробітної плати до 4200 грн, збереження Дорожнього фонду і соціальних програм, які були передбачені в попередньому році.

Щодо непродовження Договору про дружбу з Російською Федерацією. Наше Міністерство закордонних справ до 30 вересня повідомить РФ про припинення дії договору, а головою держави буде внесено у парламент відповідний законопроект (як передбачає ст.24 Закону про міжнародні договори).

Стосовно Томосу. Ви знаєте, що 7 вересня Вселенський патріарх призначив своїх екзархів (намісників) в Києві. Відтак, надання автокефалії Українській православній церкві відбудеться навіть швидше, ніж ми очікували», – написала представник президента.

Ірина Луценко додала, що 14 вересня перед зустріччю Президента України з віце-президентом Європейської комісії Валдісом Домбровскісом було підписано Меморандум про порозуміння та Кредитну угоду між Україною та ЄС щодо четвертої програми макрофінансової допомоги в обсязі 1 млрд євро. Це є черговим свідченням того, що наші європейські партнери підтверджують серйозний поступ України в розбудові та реформах.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: