Активісти з Дрогобича хочуть їхати у Київ через сміття

00018

Громадські активісти з Дрогобича просять обласну владу втрутитися у ситуацію із вивезенням ТПВ з Дрогобича.

Про це під час апаратної наради в ЛОДА заявила представниця ГО «Чистий двір – чисте місто», передає кореспондент Дивись.info.

За її словами, ситуація в Дрогобичі остання часом значно погіршилася, розпочалися сміттєві бунти.

«Розсипають на дороги і підпалюють сміття, перевертають сміттєві контейнери на дороги і таким чином йде блокування під’їздних шляхів до сміттєвих майданчиків», – заявила активістка.

За її словами, спостерігається повна юридична та правова обструкція міської влади  різними державними гілками влади.

«Правова гілка влади саботує тим, що не приймаються рішення судів, які необхідні, щоб здійснити правові дії по наведенню законного порядку у взаємовідносинах між Броницею та Дрогобичем. На втілення в життя  рішення суду про розблокування сміттєзвалища у поліції Дрогобича не виявилося бажання. Поліція самоусунулась від виконання своїх прямих обов’язків і в моменті намагання виконати ухвалу суду про припинення блокади, і в моменті сміттєвих бунтів», – поскаржилася активістка.

«До трьох метрів завалені сміттєві майданчики. Влада залишилась без законних владних повноважень і можливостей привести місто в належний стан. Гроші з бюджету міста вимиваються мільйонними сумами на вивіз сміття, а насправді скромний бюджет Дрогобича не в силах витримати таке марнотратство. Просимо обласну владу вжити радикальних дій. Збираємо делегацію до Києва, у Верховну Раду, кабмін», - додала активістка.

На її думку місцева влада потрапила у такі обставини, коли нічого вдіяти не може і повинна втрутитися державна влада. Активісти просять ще впродовж 2 років дозволити вивозити сміття на діюче звалище біля села Брониця.

Втім, голову ЛОДА таке звернення обурило. «А де ваш міський голова, він є на місці? Якщо ви хочете, щоб ЛОДА після Львова в Дрогобичі, Турці  вивозила сміття, для чого ви вибирали місцевих людей і за що вони отримують кошти. А ви знаєте, що дотепер в Дрогобичі не знають яким чином організовано функціонування їхнього комунального підприємства», - заявив Олег Синютка.

Він запропонував активістці записатися до нього на прийом.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: