Американські хірурги безкоштовно прооперують у Львові 60 дітей з опіками (фото, відео)

590DBCFF-DFA0-49A6-81B1-D86EBDC4415F
Фото: ІА Дивись.info

Цього тижня до Львова знову завітали американські хірурги, які в рамках благодійного українсько-американського проекту «Лікарі об'єднуються заради допомоги дітям» безкоштовно оперують дітей, які постраждали від опіків.

Зокрема, сьогодні, 17 вересня, хірурги під час прес-конференції розповіли про свої плани на час перебування у Львові та вже отримані результати під час спільної праці із українськими спеціалістами, передає кореспондент Дивись.info.

Відтак, протягом наступних п'яти днів американські та українські хірурги поведуть спільно 63 операції, серед них - 5 пересадок шкіри.

Як зазначив доктор медицини, керівник проекту «Лікарі об'єднуються заради допомоги дітям» Геннадій Фузайлов, команда приїжджає сюди вже 8 років і за ці роки від двох людей збільшилася до 9.

«Так само збільшилась кількість операцій, які ми під час перебування у Львові проводимо – від 5-6 до більше, аніж 60. В клініці вчора ми змогли оглянути 120 пацієнтів», - розповів Геннадій Фузайлов.

Фото: ІА Дивись.info

За словами директорки департаменту охорони здоров'я Львівської ОДА Ірини Микичак, Львівщина стала першим регіоном, який підтримав цей проект. «Кілька років тому у пана Фузайлова була дуже цікава ініціатива сформувати програму, яка буде налаштована на те, аби попередити опіки у дітей, адже вкрай важливо лікувати, але ще важливіше – не допустити до того, щоб така трагедія була у родин», - сказала Ірина Микичак.

«Саме тоді команда Геннадія створила програму, яка сьогодні шириться всією Україною. І насправді дуже прості речі, які попереджують опіки, дають також результат. Щонайменше три установи попрацювали разом із цією командою: починаючи із співпраці із 8 клінічною лікарнею, Обласною дитячою клінічною лікарнею «Охматдит» і зараз ось уже три роки проект відбувається у МЦ Medicover», - пояснила пані Ірина.

За її словами, впродовж року збирається інформація та заявки від дітей, яким необхідна допомога і надзвичайно важливо, що наші лікарі мають унікальну нагоду працювати разом із дуже потужною командою доктора Фузайлова та колег, які приїхали зі США, оскільки це країна, яка володіє дуже потужними технологіями лікування опікової хвороби.

Свою чергою, керівник управління охорони здоров'я ЛМР Володимир Зуб підсумував результати, які отримав Львів та Львівщина за роки співпраці із командою. Геннадія Фузайлова.

«Якщо порівнювати кожні 8 місяців останніх три роки, то в 2016 році за 8 місяців, у нас було госпіталізовано з опіками на території Львівщини 340 пацієнтів, а за 8 місяців цього року - 299. Як ми бачимо, на 41 пацієнт менше, чи це співпадіння, чи результат нашої роботи, подивимось в динаміці», - сказав Володимир Зуб.

Варто відзначити, що минулого року вперше хірурги з Америки привозили із собою спеціальну лазерну установку для лікування опіків «UltraPulse CO2 Laser (Lumenis)». Проте, цьогоріч медичний центр Medicover закупив в Ізраїлі суперсучасний лазер AcuPulse CO2 для себе. Як пояснюють у медичному центрі, ця технологія дозволяє краще лікувати опіки, адже його промінь значно глибше проникає у всі шари шкіри.

Геннадій Фузайлов додав, що він та його колеги зобов’язались навчити місцевих хірургів користуватися цим обладнанням. «Я впевнений, що у медичному центрі Medicover будуть проводити успішно навіть найскладніші операції», - додав він.

«Ми закупили обладнання, яке вперше використовуватимемо на цьому проекті. Впродовж всього тижня у «Медікавері» скасували всі планові оперативні втручання, оскільки три операційні блоки ми віддали під проект. Лікарі, медсестри, хірурги також працюють благодійно, а жоден пацієнт ні за що не платить у нашому медичному закладі, адже ми розуміємо, що це є соціальний проект і він є безкоштовний для усіх», - повідомила директорка проекту проти опіків, головна лікарка МЦ Medicover Мирослава Децик.

До речі, 10 порад, як убезпечити вашу дитину від опіків на кухні читайте за посиланням.

А усі поради батькам, як убезпечити дітей від різних видів опіків читайте тут.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: