Білоруська церква має намір отримати автокефалію

630_360_1537138609-1388

Білоруська автокефальна православна церква має на меті офіційно отримати статус автокефалії.

Про це розказав першоієрарх Білоруської автокефальної православної церкви (БАПЦ), архієпископ Святослав Логін в інтерв’ю Радіо Свобода.

За його словами, Білоруська автокефальна православна церква підтримує надання томосу УПЦ.

"Ми, звичайно, підтримуємо це рішення. Наша мета – також легалізуватися в Білорусі і офіційно отримати статус автокефалії", -висловився Логін щодо рішення Константинопольського патріархату надати Українській православній церкві статус автокефальної.

"Історично ми маємо багатовікову православну традицію. У минулому столітті наша церква робила реальні кроки для того, щоб отримати автокефалію і щоб її визнали", - додав він.

Логін пояснив, що українська церква і білоруська в минулому мали єдину митрополію – церква в Білорусі починалася з Київської митрополії.

"Пізніше це була Києво-Литовська митрополія з центром у Новогрудку – вона була знищена Московською церквою. І донині Москва робить все, щоб Українська і Білоруська церкви автокефалії не отримали", - розказав архієпископ.

Однак, за його словами, для того щоб білоруське православ'я отримало автокефальний статус, на це має бути бажання вірян і влади.

Логін переконаний, що для того щоб держава була духовно незалежною, має бути незалежність церкви, тому держава в цій незалежності має бути зацікавлена.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: