Екстрадований у РФ Тумгоєв зізнався, що воював у Сирії — прокуратура

e2d52626a9de53e6fa58f84dfe0c3e97_XL

Заступник генерального прокурора України Євген Єнін заявив, що громадянин РФ Тимур Тумгоєв, якого Україна екстрадувала в Росію, зізнався в тому, що воював у Сирії.

В РФ Тумгоєва звинувачують у причетності до терористичного угруповання «Ісламська держава». Про це Єнін повідомив Громадському.

Єнін зазначив, що ГПУ має свідчення, що підозрюваний воював у Сирії, зокрема він сам розповів про свою участь у бойових діях в арабській республіці, про що свідчить його підпис у матеріалах справи.

Також заступник генпрокурора розповів, що Європейський суд з прав людини вивчив матеріали справи і в підсумку дав «зелене світло» на екстрадицію, бо не виявив ризику переслідування обвинуваченого за політичними, етнічними чи релігійними мотивами.

Крім того, Єнін підкреслив, що Тумгоєв не брав участь в бойових діях на Донбасі.

«Хотів би закцентувати увагу саме на тому, шо ані в Генеральної прокуратури, ані в інших органів, причетних до екстрадиційної перевірки, протягом 2 років з моменту винесення цього рішення не було жодних свідчень про участь пана Тумгоєва, як стверджують його нібито побратими, в антитерористичній операції», — наголосив він.

На думку прокурора, заяви про участь Тумгоєва у бойових діях на Донбасі є маніпуляцією громадської думки.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: