Питання автокефалії для України вже вирішено

148622

Автокефалія для України – вже вирішене питання. Про це заявив архієпископ Даниїл під час зустрічі з президентом України Петром Порошенком.

Автокефалія для України – вже вирішене питання. Про це заявив архієпископ Даниїл під час зустрічі з президентом України Петром Порошенком, передає cerkvarium.org.

«Ми приїхали з надзвичайною місією. Ми представляємо особисто Вселенського патріарха Варфоломія і одночасно Священний Синод Вселенської патріархії для того, щоби продовжити працю над вже вирішеним питанням. Початок процесу надання автокефалії Українській Православній Церкві розпочався. Ми є на прямій, яка йде до фінішної лінії», – заявив архієпископ Даниїл (Зелінський) під час зустрічі з Петром Порошенко.

Окремо владика Даниїл підкреслив, що, в супереч поданій в деяких ЗМІ інформації, вони приїхали не для розділення православ’я в Україні, а навпаки – принести бажане єднання.

Натомість єпископ Іларіон (Рудник) зачитав послання Вселенського патріархату щодо призначення екзархів до України та передав його Президентові Петру Порошенко.

Екзархи також зазначили, що вже заплановано низку зустрічей з представниками релігійних організацій та урядовців.

 

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: