Стало відомо, яких вакансій на ринку праці Львівщини найбільше

Robota-v-Polshchi-890x395
Фото: ілюстративне. Джерело: leopolis.news

67% вакансій, які нині є на ринку праці, – робітничі.

Про це повідомили у відділі інформаційної роботи Львівського обласного центру зайнятості.

«На початку вересня цього року база вакансій обласної служби зайнятості складалася із 9731 пропозиції працевлаштування, із них 67,3% були для робітників, 23,7% – для службовців, 9,0% – для тих, хто не має професії та спеціальної підготовки», – повідомив директор Львівського обласного центру зайнятості Василь Барилюк.

За його словами, у 45% вакансій – зарплата до 5 тис. грн, винагорода від 5 до 8 тис. грн значилася у 40%, а 15% становили варіанти працевлаштування із заробітком, вищим за 8 тис. грн.

Як зазначив В. Барилюк, у січні-серпні ц. р. фірми і компанії Львівщини задекларували 49,1 тис. вільних робочих місць і вакантних посад, а послугами служби зайнятості у цей період скористалися 35,0 тис. безробітних.

«Станом на 01.09.2018 року в області нараховувалося 13,8 тис. безробітних, із них майже 62% із вищою освітою. Серед клієнтів центрів зайнятості домінують жінки – 57,6%, молодь віком до 28 років складає 37,2%», - йдеться в повідомленні.

Крім того, упродовж восьми місяців поточного року вдалося працевлаштувати 30,8 тис. жителів області, з котрих 70,3% були забезпечені трудовою діяльністю до набуття статусу безробітного. Ще 5,6 тис. безробітних охоплено професійним навчанням, 3,5 тис. – тимчасовою зайнятістю.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: