У Львові депутати ВРУ та Європарламенту обговорюють асоціацію з ЄС

41948635_2186566374962178_9044574541187121152_n_1537194845_613x327.19363057325_3_0

У Львові відбувається Восьме засідання Парламентського комітету асоціації між Україною та Європейським Союзом, передає кореспондент Дивись.info.

У Львові відбувається Восьме засідання Парламентського комітету асоціації між Україною та Європейським Союзом.

Про це передає кореспондент Дивись.info.

Засідання відбувається під співголовуванням Миколи Княжицького та Даріуша Розатті за участю народних депутатів України, депутатів Європейського Парламенту, представників Уряду України та ЄС.

«Будемо обговорювати низку питань – які важелі ЄС та, зокрема, Європейський парламент зможе задіяти, щоб імплементувати угоду про асоціацію, про економічні, соціальні проблеми, допомогу у міжнародному плані щодо протидії агресії на Сході України», – повідомив під час брифінгу перед початком засідання співголова Комітету асоціації між Україною та ЄС Даріуш Розатті.

«Сподіваємось, що Львівщина як найбільш проєвропейський регіон, регіон у якому найбільша кількість мешканців бачить наше майбутнє у НАТО, стане добрим майданчиком, який продемонструє, що виконання Україною угоди про асоціацію з ЄС набирає темпів і ми бачимо своє майбутнє у спільному домі», – заявив голова ЛОДА Олег Синютка.

«Сьогодні ми презентували нашим колегам з Європарламенту наші концепції самоврядних громад Карпатського регіону. Ідея про окрему карпатську програму, котра би була сфокусована на чотири області Західної України, знайшла свій відгук. Сподіваюся, що буде ще більше можливостей втілити цю програму в життя», – розповів голова Львівської облрад Олександр Ганущин.

«Саме в цей день,17 вересня 1939 року тут, на кордоні постав мур, який відділив нас від Європи. Після Майдану, який робив усе. щоб ми були в Європі, ми почали цей процес. І Парламентський Комітет асоціації є якраз тим органом, який моніторить, яким чином Україна наближається до Європейського Союзу. і як зробити так, щоб це наше наближення і ця наша інтеграція були повністю об'ємними і привели і до нашого членства в ЄС та в інших європейських структурах», - розповів співголова Парламентського Комітету Асоціації між Україною та ЄС Микола Княжицький.

За його словами, засідання Парламентського комітету також відбудеться і Івано-Франківську.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: