Завтра відбудеться суд за позовом «Львівелектротрансу» проти Уповноваженого з прав людини

IMG_1720-696x464

У вівторок, 18 вересня, відбудеться перше засідання в Львівському окружному адміністративному суді по справі ЛКП «Львівелектротранс» проти Уповноваженого з прав людини через надання публічної інформації.

Про це на своїй сторінці у Facebook написав керівник ГО «За якісний транспорт» Святослав Товстига.

Комунальне підприємство вимагає в Офісу омбудсмена скасувати лист-вимогу про надання публічної інформації та утриматися від складання протоколу про адміністративне правопорушення. Мова йде про надання інформації про перераховані «Львівелектротрансу» кошти і передане підприємству майно від Львівської міської ради за роки існування ЛКП «Львівелектротранс».

«В квітні я скерував запит на доступ до публічної інформації до Львівської міської ради, аби дізнатися, скільки коштів та майна з оціночною вартістю було передано комунальному підприємству від ЛМР з період 2001-2018 року. Мій запит переадресували на ЛКП «Львівелектротранс», який відмовив у наданні інформації. Я звернувся до Уповноваженого з прав людини, який розглядає подібні скарги. Офіс Уповноваженого відкрив провадження і звернулися до ЛКП за роз’ясненнями. У листі йшлося, що ЛКП зобов’язане надати таку інформацію за 5 робочих днів і кілька сторінок аргументів, чому ця інформація публічна». ЛКП «Львівелектротранс», замість того, щоб надати відповідь. Подали позовну заяву, де вони не вважаю таку інформацію публічною і відмовляється її надавати. На підприємстві, як йдеться у заяві, не вважають запитувану інформацію публічною в розумінні закону, а розпорядником такої інформації, на думку ЛКП, є Львівська міська рада, а не підприємство», - написав Товстига.

Розгляд справи «Львівелектротрансу» та Омбудсмена почнеться о 11:00.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: