13 вересня Володимира Балуха побили. Він хоче написати заповіт, – Денісова

2595C189-E7EE-4167-978B-493F477FBD1F_w1023_r1_s

Факт побиття 13 вересня незаконно ув’язненого у Криму Володимира Балуха підтвердили адвокат і священик.

Про це на своїй сторінці у Фейсбук повідомила омбудсмен Людмила Денісова.

«Уточнила інформацію щодо Володимира Балуха. Я не мала сумнівів, що його побили, а тепер цей факт підтвердили адвокат та архієпископ Сімферопольський і Кримський Климент.

До болі у областях нирок, печінки і голови додався біль у серці. Інколи він настільки пронизливий, що викликає блювотні рефлекси. Медики досі не оглянули Володимира, а минуло вже 5 днів. Так, саме 5 днів. Ще 13 вересня українця катували. Дізналася і ще одну причину побиття: Балух розповідав адвокату про стан свого здоров’я, про ставлення до нього у слідчому ізоляторі, про втрачену надію і відсутність сподівань», – написала Денісова.

Вона зазначила, що після фізичної розправи і без того слабкого українця боягузи із СІЗО посадили його перед відеокамерою та змусили сказати, що у нього все добре, здоров’я не підводить, прекрасні умови утримання та ставлення до нього теж стабільно хороше.

«Наголошую: це вистава. І тому я хочу почути всю правду лише з вуст Володимира Балуха.

Зараз Володимир Балух тривожиться: попрохав привести до нього нотаріуса. Як і Сенцов, напише заповіт на випадок смерті. Відчуває, що погрози розправи лише погрозами не залишаться і до колонії він таки не доїде», – повідомила омбудсмен.

Відтак Людмила Денісова має до омбудсмена в РФ дві цілком реальні і дуже конкретні вимоги: негайно надати Володимиру Балуху кваліфіковану медичну допомогу, а також допустити її до українського політв’язня.

«Ще раз підтверджую свою готовність супроводжувати Тетяну Москалькову під час візиту до Кирила Вишинського, який знаходиться у Херсонському СІЗО. Чекаю відповіді», – підкреслила Денісова.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: