Під Львівською облрадою проходить два пікети

IMG_2866

Сьогодні під стіни обласної ради, де відбувається чергова сесія, вкотре прийшли працівники Львівського обласного психоневрологічного диспансеру.

Про це повідомляє кореспондент ІА Дивись.info.

Вони протестують проти планів реорганізації закладу та приєднання його до обласної психіатричної лікарні. Хоча питання про реорганізацію закладу у порядку денному сесії немає, працівники все ж побоюються, що воно може там сьогодні з’явитися.

Працівники переконані, що попри всі переговори та акції протесту влада не відмовилася від планів реорганізації закладу  та продажу його приміщень. Вони кажуть, що пікетуватимуть кожну сесію облради, поки влада не відмовиться від своїх планів.

Також обласну раду пікетують бійці добровольчих батальйонів, які хочуть висловити свій протест проти видачі Російській Федерації бійця добровольчого батальйону імені Шейха Мансура Тимура Тумгоєва.

Видачу бійця Росії добровольці називають зрадою національних інтересів. Вони кажуть, що ще близько 20 осіб знаходяться під загрозою екстрадиції у Росію. Відтак закликають депутатів Львівської обласної ради прийняти два звернення. Перше – до генпрокурора України Юрія Луценка з вимогою звільнити свого заступника, який безпосередньо санкціонував екстрадицію. А друге звернення, щоб обласна рада звернулася до Верховної щодо створення Тимчасової слідчої комісії, яка б мала дати оцінку діям посадовців, причетним до екстрадиції, та за результатами роботи комісії притягнути винних до відповідальності.

Фото Микити ПЕЧЕНИКА

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: