У лікарні Херсонщини мертвонароджених викидали разом з медичними відходами

1835b7a16e46841d546135d8dd094ee8-c74b92e58d672e69fdcae1bc9f7e6650

Херсонській обласній клінічній лікарні мертвонароджених дітей належно не ховали, а викидали разом з післяопераційними відходами.

Про це повідомив Уповноважений президента України з прав дитини Микола Кулеба.

За його словами, в лікарні роками мертвонароджених дітей утилізовували як медичні відходи.

«Головний лікар з більш ніж 20-річним стажем зміг лише вибачитися та зазначив, що це їхня провина, і він не знав, що мертвонароджена дитина не є плодом, і тому повинно бути проведене гідне поховання», — заявив дитячий омбудсмен.

Кулеба звернувся до очільника Херсонської області, аби влада провела службове розслідування та з’ясувала, куди йдуть державні кошти, виділені на поховання мертвонароджених.

Також щодо цієї ситуації, вважає омбудсмен, Міністерство охорони здоров’я має надати роз’яснення та провести перевірки в інших регіонах.

Згідно з інструкцією Міністерства охорони здоров’я України, лікарні мають реєструвати народження мертвої дитини не пізніше 3 діб з моменту пологів. Поховання трупів мертвонароджених та дітей, які померли на першому тижні життя, проводиться лікарнею. Однак за бажання батьків провести поховання дитини, її тіло можуть видати після відповідної реєстрації факту смерті.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: