Кабмін відсторонив керівництво Держлікслужби

73_main

Кабінет міністрів відсторонив від виконання обов’язків голову Державної служби з лікарських засобів Наталію Гудзь та її першого заступника Владислава Цілину і ініціював дисциплінарне провадження.  

Відповідне рішення було прийняте на засіданні уряду 19 вересня, повідомляє прес-служба Міністерства охорони здоров'я.

Відзначається, що керівництво Держлікслужби відсторонили через необґрунтоване запровадження заборони на різні вакцини впродовж останнього року.

"Державна служба з лікарських засобів та контролю за наркотиками лише у 2018 році неодноразово приймала необґрунтовані рішення про тимчасову заборону на реалізацію та застосування різних вакцин (проти туберкульозу, гепатиту В, поліомієліту, дифтерії, правця та кашлюку)", - йдеться в повідомленні.

У прес-службі додали, що Гудзь і Цілина виносили ці заборони "всупереч встановленому порядку застосування тимчасових заборон", не маючи "достатніх підстав і фактів".

"У кожному конкретному випадку необґрунтованих заборон висновки протоколів розслідування регіональних груп доводили, що загроз немає", - йдеться в повідомленні.

Однак, відзначили в МОЗ, через дії керівництва Держлікслужби щоразу зупинявся процес імунізації українців, а публікація заборон служби у ЗМІ "призвела до дискредитації імунізації та збільшення загрози відмов громадян від вакцинації".

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: