Депутати проголосували за зміни до Конституції, які визначають курс на ЄС та НАТО

42193745_1966221703424980_1990517161860268032_n

Нардепи відправили на розгляд у Конституційний суд України президентський законопроект №9037 про внесення змін до Конституції України щодо незворотності курсу України на європейську та євроатлантичну інтеграцію.

Нардепи відправили на розгляд у Конституційний суд України президентський законопроект №9037 про внесення змін до Конституції України щодо незворотності курсу України на європейську та євроатлантичну інтеграцію, передає РБК-Україна.

Так, 321 парламентар проголосував за проект постанови №9037-П про включення до порядку денного та направлення в КСУ даного проекту закону.

Зокрема, законопроектом передбачається абзац п'ятий преамбули після слів «громадянської злагоди на землі України» доповнити словами «та підтверджуючи європейську ідентичність українського народу і незворотність європейського і євроатлантичного курсу України».

Проектом планується віднести до повноважень парламенту визначення засад внутрішньої і зовнішньої політики, реалізацію стратегічного курсу держави на набуття повноправного членства України в ЄС і в Організації Північноатлантичного договору.

Також передбачається визначити, що президент України є гарантом реалізації стратегічного курсу держави на набуття повноправного членства України в ЄС і НАТО.

Крім того, передбачається, що Кабінет Міністрів забезпечує реалізацію стратегічного курсу держави на набуття повноправного членства України в Євросоюзі і НАТО.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: