Львів’яни вимагали у депутатів не допустити будівництва офісного центру впритул до житлових будинків

25_ce98d (1)
Візуалізація ЛМР

Мешканці закликають депутатів не допустити будівництва офісного центру на вул. Ржегоржа, - повідомляє кореспондент Дивись.info з сесійної зали ЛМР.

Мешканці закликають депутатів не допустити будівництва офісного центру на вул. Ржегоржа, - повідомляє кореспондент Дивись.info з сесійної зали ЛМР.

Мешканці вулиці та навколишніх будинків протестують проти будівництва багатоповерхового офісного центру на вул. Ржегоржа,21. Їх підтримала й частина депутатів, зокрема керівник фракції «УКРОП» в ЛМР Ігор Телішевський.

Як пояснила на сесії ЛМР представниця ініціативної групи мешканців пані Ольга, у жовтні 2017 року виконком ЛМР видав містобудівні умови і обмеження на будівництво на цій ділянці будинку, гранична висота якого мала складати 14 м. Максимальний відсоток забудови мав становити 39%. На таких умовах ділянку продали з аукціону.

Втім, уже за кілька місяців виконком приймає нове рішення, згідно з яким, висотність збільшується до 35 м, а відсоток забудови до 93%. «Якщо збудують цей будинок, вільними на ділянці залишаться лише 14.кв.м», - пояснила мешканка вулиці.

Мешканці виступають проти будівництва, бо висотна будівля повністю закриє сусідні помешкання низькоповерхової забудови. Крім цього, відстань буде настільки вузькою, що до існуючих будинків не проїде навіть пожежна машина. Також, за їхніми словами, будівництво створить проблему з паркуванням, а розміщення стоянки вздовж пр. Чорновола призведе до знищення зелених насаджень. Будівництво збільшить навантаження на ґрунти, що може призвести до руйнації або пошкодження сусідніх будівель.

Відтак, мешканці вимагають скасувати нові містобудівні умови і повернути попередні з нижчою висотністю та відсотком забудови. 24 вересня відбудуться громадські слухання щодо зменшення висотності та щільності забудови. Позицію мешканців підтримав депутат Ігор Телішевський: «Виконком видає містобудівні умови і обмеження всупереч закону і навіть здоровому глузду. На містобудівній раді з 15 осіб за це будівництво проголосували лише 6, і незважаючи на це питання виноситься на виконком, який попри те, що містобудівна рада не затвердила, видає містобудівні умови. Запрошую членів виконкому прийти на громадські слухання і пояснити людям, чому вони прийняли таке рішення», - заявив під час сесії депутат.

Громадські слухання відбудуться 24 вересня о 18.00 в актовій залі Шевченківської районної адміністрації.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: