Посли Канади та Британії розкритикували заборону російськомовного контенту на Львівщині

1061617

Посол Канади в Україні Роман Ващук і посол Великобританії Джудіт Гоф розкритикували рішення Львівської облради про заборону на публічне використання російськомовного культурного продукту на території області.

Посол Канади в Україні Роман Ващук і посол Великобританії Джудіт Гоф розкритикували рішення Львівської облради про заборону на публічне використання російськомовного культурного продукту на території області, пише УНІАН.

«Прийнята у Львівській області заборона в сформульованому вигляді недалека, дискримінаційна і просто безглузда. І я кажу це як носій мови, української мови в діаспорі та послідовний захисник затвердження культурного продукту цією мовою, але також і різноманітності», – написав Ващук у Twitter.

Його підтримала у своєму Twitter посол Британії в Україні Джудіт Гоф: «Не можу не погодитися. Львівська область, ти можеш бути кращою, ніж зараз демонструєш. (Це я кажу як фанат і людина, що вивчає і українську, й російську мови)».

Як повідомлялося, на території Львівської області встановлено заборону на публічне використання російськомовного культурного продукту. Відповідне рішення увечері 18 вересня на сесії ухвалили депутати Львівської обласної ради. У проекті рішення зазначається, що обмеження на заборону використання російськомовних пісень, фільмів та іншого російськомовного продукту буде діяти на Львівщині до припинення окупації української території.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: