На Грибовицькому сміттєзвалищі хочуть встановити системи дегазації

00006

Виконавчий комітет Львівської міської ради вирішив провести конкурс зі спорудження та експлуатації системи дегазації на території Грибовицького  сміттєзвалища, передає кореспондент Дивись.info.

Виконавчий комітет Львівської міської ради вирішив провести конкурс зі спорудження та експлуатації системи дегазації на території Грибовицького сміттєзвалища, передає кореспондент Дивись.info.

Згідно з рішенням, організатором проведення конкурсу визначено КП «Зелене місто», яке разом з КП «Збиранка» та профільним департаментом має розробити та подати на затвердження виконкому конкурсну документацію, яка міститиме кваліфікаційні вимоги до учасників конкурсу, порядок та умови його проведення.

Як пояснив в.о. директора департаменту з питань поводження з відходами ЛМР Сергій Сало, влаштування системи дегазації і утилізація біогазу, який утворюється на полігоні ТПВ, – є одним з елементів рекультивації.

«Проведено перші моніторингові дослідження щодо якості та кількості біогазу, які показали те, що можливе його використання в енергетичних цілях – для виробництва теплової або електричної енергії. Це привабливо для інвесторів і дасть можливість виконати один із етапів рекультивації полігону ТПВ коштом інвестора. Інвестор матиме змогу влаштувати систему збору біогазу, після того поставити установку для виробництва електричної енергії та здійснювати її продаж у загальноукраїнську мережу електропостачання та продавати її за зеленим тарифом», – пояснив Сергій Сало.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: