Рахункова палата перевірить якість ремонту місцевих доріг

знак+ремонт
Фото ілюстративне

Рахункова палата України у 2019 році здійснить перевірку якості ремонту доріг місцевого значення, здійсненого за рахунок бюджетної субвенції.

По це заявив голова Рахункової палати Валерій Пацкан, пише Укрінформ.

«Рахункова палата наступного року планує перевірити ефективність використання коштів на ремонт доріг не лише загальнодержавного, а і місцевого значення. Оскільки на це виділяється значний обсяг субвенції з держбюджету», - сказав Пацкан.

Він нагадав, що відомство вже проводить аудит ремонту доріг загальнодержавного значення в трьох областях: Дніпропетровській, Хмельницькій та Закарпатській областях. І його результати будуть оприлюднені вже наприкінці листопада.

За словами голови Рахункової палати, аудит в цих областях зумовлений низкою чинників: на ремонт був виділений значний обсяг коштів, існують проблеми з вибором підрядників, а також є неефективний розподіл бюджетних коштів та розпорошення їх на невеличкі ділянки. Водночас у ЗМІ все частіше з’являється інформація про значні недопрацювання облавтодорів.

«У деяких областях - Миколаївській, Київській, Житомирській - обсяг ремонтних робіт ледь перевищив 20 відсотків. Гроші на ремонт доріг виділяються, а через халатність деяких місцевих чиновників доріг так і немає», - сказав Пацкан.

Посадовець нагадав, що цьогоріч на дорожні проекти було виділено з держбюджету майже 48 млрд грн, з яких понад 11 млрд грн - субвенція на місцеві дороги.

«На наступний рік Кабмін закладає ще більші кошти. І вкрай важливо, щоб вони ефективно використовувалися. І ми готові допомогти уряду в цьому питанні», - підсумував голова Рахункової палати.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: