У селі Тернопільщини отруїлися 252 людини, серед них 99 дітей

2d2a033d-6bf2-43bb-bdc4-503e795c6967

Понад 250 жителів села Іване-Пусте Тернопільської області отруїлися в результаті обробки полів.

 

Про це повідомляє прес-центр Головного управління Держпродспоживслужби області.

У відомстві зазначили, що повідомлення про отруєння жителів села Іване-Пусте отримали вчора. Станом на 12-ту годину сьогоднішнього дня, кількість хворих збільшилося до 252 осіб, 99 з яких - діти.

«Всім мешканцям, які звернулися до місцевого лікаря були надані рекомендації та на даний момент вони перебувають на амбулаторному лікуванні. На лікуванні в закладах охорони здоров'я не перебуває жоден з мешканців даного села після окроплення полів», - наголосили у відомстві.

Спеціалісти тим часом встановили, що люди, які звернулись за меддопомогою, пов’язують погіршення стану здоров’я з обробкою полів поблизу їхнього села авіаційним методом.

З'ясувалося, що поля обробляли з порушенням, зокрема керівництво  ТзОВ "Агрополіс" порушило процедуру повідомлення органів місцевого самоврядування та населення. Сільського голову про обробку полів було попередженно напередоні перед її здійсненям.

«Відтак, не були повідомлені завчасно і місцеві жителі. Згідно законодавства, керівництво агрофірми повинно було повідомити жителів села не пізніше як за 2 дні до проведення авіаційного ційного окроплення. На відео, яке представили місцеві жителі, видно, що не були дотриманні санітарно-захисні зони при проведення цієї обробки, видно, що літак розвертався над житловими будинками», - пояснили у службі.

Спеціалісти відібрали зразки ґрунту та рослин для дослідження на залишкову кількість пестициду, яким здійснювалась авіаційна обробка зазначеного у повідомленні.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: