Дитячі малюнки для захисників: львівські школярі збирають допомогу на передову

222
фото: сторінка Світлани Булки у мережі Facebook

У приміщенні Львівського художнього ліцею при ЛНАМ, що на вул.Хотинській,6, збирають дитячі малюнки, каву, солодощі, книжки українською для Воїнів-Захисників, які на буремному Сході відстоюють незалежність нашої держави.

«Зателефонував до мене Володя, випускник Національної академії сухопутних військ імені Гетьмана Петра Сагайдачного, чоловік першого літа війни, який 20-річним хлопчиськом, що служив за контрактом, зустрів ворога зі зброєю в руках біля Донецького аеропорту. Володя родом з Донецька, телефонували до нього колишні однокласники-сєпари, описували «переваги», які надає ДНР, але Володя зробив свій вибір. Мама його та бабуся відріклись від  нього, сказали, що  «укропа» їм не потрібно. А потім було поранення та контузія. Володя вирішив стати курсантом НАСВ, перевіз до Львова дружину та сина. Кілька разів він брав участь у моєму проекті «Жива книга» на тему: «Психологічний аспект військово-патріотичного виховання учнівської молоді». Де ми розповідали і про роль дитячого малюнка на фронті, який стає оберегом для наших воїнів. У Володі була своя фронтова історія про дитячий малюнок. Після закінчення академії Володя знову повернувся на фронт, вже офіцером. Він зателефонував мені зі Сходу і сказав, що потрібно багато дитячих малюнків. І, звичайно, кава, чай, солодощі. Цього року у Володі сталася важлива подія: його син пішов у перший клас. Він не мав можливості відвести свого сина вперше до школи, бо мусить зі зброєю в руках боронити Україну від російських загарбників», - розповідає психолог-волонтер Світлана Булка.

Крім того, там також збирають пакунки на Схід для волонтерів та капелана. Збір триватиме до 28 вересня.

За словами Світлани Булки, уже зголосилися кілька львівських шкіл: початкова школа «Первоцвіт», СЗШ №44 ім. Т.Г.Шевченка, СЗШ №55, СЗШ №87, ліцей «Надія».

«Дитячі малюнки та щирі дописи зачіпають за душу, долучилися навіть дітки з особливими освітніми потребами! Оці діти, які малюють та пишуть листи на фронт щиро вірять у достойне майбутнє нашої держави, вони долучаються до нашої спільної перемоги. Для нас, дорослих, це дуже велика відповідальність», - зазначає волонтер.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: