Кіберполіція розповіла школярам про безпеку у соціальних мережах

222

Основними темами для обговорення стали тролінг, кібербулінг, секстинг та грумінг. Усі ці теми були знайомими школярам та викликали бурхливе обговорення.

Про це йдеться на офіційному сайті Нацполіції України.

Працівники кіберполіції відповіли на запитання дітей та надали їм рекомендації, як маючи профіль у соціальних мережах, убезпечити себе.

З розвитком новітніх технологій, із року в рік все гостріше постає питання навчання кібербезпеці саме дітей. Тому розпочати курс навчання дітей кібербезпеці було вирішено на базі однієї зі столичних гімназій.

Представники кіберполіції, спілкуючись зі школярами, надали практичні рекомендації школярам як вберегти свою персональну інформацію та не стати жертвою злочину, користуючись соцмережами.

Довідка

Тролінг — вид взаємодії в онлайн-дискусіях на віртуальних комунікативних ресурсах (на форумах, у соцмережах, блогах тощо), коли взаємодія націлена на провокацію емоційної відповіді, емоційної реакції, емоційних аргументів, образ і тривалих марних дискусій, флейму, нагнітання конфліктів для реалізації цілей інтернет-троля.

Кібербулінг – використання телефону, комп’ютера та інших ґаджетів для цькування, залякування, вимагання, яке розгортається у віртуальному світі, зокрема, в соціальних мережах.

Секстинг – пересилання особистих фотографій, повідомлень інтимного змісту за допомогою сучасних засобів зв'язку: смартфонів, електронної пошти, соціальних мереж.

Грумінг - встановлення дружніх відносин з дитиною з метою особистої зустрічі, вступу з ним у сексуальні відносини, шантажу та експлуатації. Такі знайомства найчастіше відбуваються в чаті, на форумі або в соціальній мережі. Спілкуючись особисто («в приваті»), зловмисник, найчастіше представляючись однолітком, входить в довіру до дитини, а потім намагається дізнатися особисту інформацію (адреса, телефон тощо) і домовитися про зустріч.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: