На Миколаївщині поліція та місцеві фермери з переслідуванням затримали паліїв

DSC06723

Сьогодні, близько першої години ночі, у селі Актове Вознесенського району зловмисники, маючи намір підпалити будинок 50-річного підприємця, кинули у його двір чотири «коктейлі Молотова».

Про це повідомили в ГУ НП у Миколаївській області.

У результаті виникла пожежа, загорілась тротуарна плитка та почав палати паркан. У цей час в оселі перебував сам господар, його дружина та товариш. Поки жінка намагалась загасити полум’я, чоловіки почали переслідування автомобіля зі злочинцями.

Під час погоні домовласник зателефонував до поліції та покликав на допомогу місцевих фермерів з Братського та Вознесенського районів. Згуртовані громадяни та правоохоронці швидко перекрили усі можливі шляхи втечі підпалювачів. Після тривалого переслідування, вже у Братському районі, зловмисники, опинившись у глухому куті, не впорались із керуванням та перекинулись на автомобілі Chery. Завдяки злагодженим діям небайдужих фермерів та оперативним і професійним заходам поліцейських усіх чотирьох втікачів вдалось затримати.

Зловмисники діяли зухвало та, з їхніх слів, мали на меті залякати фермера і змусити його платити «данину». Для цього вони підпалили домоволодіння потерпілого. При цьому зловмисники проігнорували факт, що у будинку перебували люди, які могли загинути, якби вчасно не помітили пожежу чоловіки.

Зараз поліцейські ретельно обстежують увесь шлях втечі злочинців, який охоплює три райони: Вознесенський, Арбузинський та Братський. Правоохоронці ведуть пошуки ймовірно викинутих дорогою речових доказів.

Триває розслідування, під час якого встановлюватимуться усі обставини події, а також перевірятиметься причетність затриманих до вчинення аналогічних кримінальних правопорушень на території Миколаївської області відносно інших фермерів.

На даний момент усі четверо мешканців Вознесенського району, віком від 18-ти до 55-ти років, затримані у порядку ст. 208 КПК України. Найближчим часом судом їм обиратиметься міра запобіжного заходу.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: