Президент прийняв вірчі грамоти від послів низки іноземних країн

222
фото: офіційне Інтернет-представництво глави держави

Президент України Петро Порошенко прийняв вірчі грамоти від послів низки іноземних країн: Словацької Республіки –Марека Сафіна, Малайзії –Дато Раджа Реза Раджа Заіб Ша, Нової Зеландії – пані Мері Патриції Терстон, Республіки Панама – Енріке Антоніо Зарак Лінареса, Королівства Таїланд –  пані Сансані Сахатсарангші.

Про це повідомляє офіційне Інтернет-представництво глави держави.

Під час бесіди з Послом Словацької Республіки Мареком Сафіним Президент висловив вдячність за послідовну підтримку Словаччиною суверенітету та територіальної цілісності України, а також допомогу в реабілітації українських військовослужбовців, поранених на Донбасі. Було відзначено інтенсивність українсько-словацького політичного діалогу та активізацію торговельно-економічного співробітництва протягом останніх років. Йшлося також про посилення взаємодії двох країн на євроатлантичному напрямку та у рамках регіонального формату «Вишеградська четвірка плюс».

Увагу Посла Малайзії було привернуто до важливості підтримання регулярного українсько-малайзійського політичного діалогу. Глава держави наголосив на доцільності задіяння потенціалу наявних двосторонніх механізмів співпраці, зокрема у торговельно-економічній та оборонній сферах. Було також підкреслено необхідність прискорення проведення установчих засідань відповідних спільних комісій.

Співрозмовники обговорили поглиблення взаємодії у багатосторонніх форматах. Президент підкреслив важливість подальшої співпраці з метою притягнення до відповідальності винних у збитті літака малайзійських авіаліній МН17.

Глава держави висловив вдячність  Послу Нової Зеландії за підтримку її країною суверенітету та територіальної цілісності України. Обговорено питання підвищення рівня двосторонньої торгівлі та економічної співпраці двох держав, залучення новозеландських інвестицій в економіку України. Йшлося також про перспективи започаткування діалогу із Новою Зеландією щодо лібералізації візового режиму для громадян України.

Президент України та Посол Республіки Панама в Україні  розглянули питання активізації політичного діалогу та перспективи подальшої взаємодії у торговельно-економічній сфері, включаючи поглиблення інвестиційного співробітництва.  Глава держави висловив вдячність за незмінну підтримку Панамою територіальної цілісності та суверенітету України.

У ході зустрічі з Послом Королівства Таїланд в Україні (за сумісництвом) наголошувалася важливість активізації двосторонніх політичних контактів. Була відзначена позитивна динаміка товарообігу між обома країнами, що свідчить про значний потенціал для поглиблення торговельно-економічного співробітництва. У цьому контексті підкреслено актуальність започаткування діяльності міжурядової Спільної комісії з питань торгівлі.

Президент України позитивно оцінив рішення керівництва Королівства Таїланд про призначення Надзвичайного і Повноважного Посла Королівства Таїланд в Україні за сумісництвом з резиденцією у Республіці Польща, а не у Російській Федерації.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: