Слухачів запрошують до Органного залу на Героїчний симфонізм: Бетовен. Людкевич. Мендельсон

Музика Мендельсона та Людкевича від Ukrainian Festival Orchestra під керівництвом шведського дириґента, та героїчний Бетовен у виконанні української піаністки.

Усе це чекає на відвідувачів Органного залу.

Вечір із святковою атмосферою подарують слухачам Органного залу Ukrainian Festival Orchestra та дириґент зі Швеції Даніель Ганссон. Вони виконають Третю частину симфонії Станіслава Людкевича та твір Фелікса Мендельсона-Бартольді, написаний під впливом подорожі до гордої Шотландії. А львівська піаністка Діана Чубак солюватиме у героїчному Третьому фортепіанному концерті Людвиґа ван Бетовена, що стане центральним номером цього вечора.

Концерт розпочнеться з Другої частини Симфонії Станіслава Людкевича. Ми почуємо її в інтерпретації гостя з Півночі – дириґента Даніеля Ганссона зі Швеції. Він керує Хором та оркестром шведського університету Мальме. Цей колектив мав перші гастролі Україною в червні цього року. Деніель Ганссон керував також кількома оркестрами на батьківщині, співпрацював із філармонічним оркестром Монте-Карло та хором Манауського оперного театру.

Також оркестр під керівництвом Ганссона виконають Третю симфонію Фелікса Мендельсона-Бартольді. 20-річний Мендельсон був захоплений красою природи Шотландії та гордістю духу її мешканців. Місцеві балади, жваві танці, змагання волинників, похмурий замок Марії Стюарт – всі враження композитор відобразив у симфонії, яка отримала назву «Шотландська».

Окрасою вечора стане Концерті для фортепіано з оркестром №3 Людвиґа ван Бетовена.

Велич людського духу відчувається у концерті, написаному у героїчній та трагічній тональності до мінор. Твір викликав фурор уже після першого виконання і досі лишається улюбленцем публіки. Сольну партію цього вечора зіграє талановита львівська піаністка – Діана Чубак.

«Добре виконання, перш за все, – чесне, щире, відверте, сильне енергетично, фантазійне та базується на якісній техніці, інтелектуальній роботі», – впевнена Діана. Молода піаністка закінчила Львівську музичну академію, вдосконалювала свою майстерність у Оксани Рапіти, а також таких відомих піаністів, як Кароль Радзівонович, Анджей Ясінський, Мартін Єпсен, Maтті Рекалліо, Лілі Дорфман, Кевін Кеннер, Філіп Джузіано, Тім Овенс.

Як солістка, Діана виступала з Маріупольським муніципальним камерним оркестром «Ренесанс», Національним президентським оркестром України, Академічним камерним оркестром «Віртуози Львова», з камерним ансамблем Academia Dell'Arco (Польща).

Розпочнеться захід сьогодні, 22 вересня, о 19:00.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Інші події

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: