Співробітники ДСНС закликають громадян не провокувати пожежі у природних екосистемах

222
фото: Лісівник

Щодня вогнеборці ліквідовують сотні пожеж у природних екосистемах, які завдають значної шкоди навколишньому середовищу та населенню, передає ДСНС. 

Традиційно, восени люди починають впорядковувати територію власних домогосподарств, що супроводжується суттєвим збільшенням кількості випадків випалювання післяжнивних залишків, сухої трави та сміття. Окрім того, що така діяльність шкодить здоров'ю самих людей, виникає також загроза перекидання вогню на відкриту територію, поля та лісову зону.

Тож, фахівці ДСНС України посилюють роз'яснювальну роботу з громадянами. Зокрема, надзвичайники проводять профілактичні рейди за участю правоохоронців, представників місцевого самоврядування та засобів масової інформації, під час яких закликають населення не провокувати пожежі у природних екосистемах країни.

Зокрема, 20 вересня на Київщині, комісія у складі рятувальників, поліції, представників лісництва та органів місцевої влади зробила об’їзд території Феневицької сільської ради в Іванківському районі області. Саме ці землі багаті на торф’яні поклади та у попередніх роках потерпали від пожеж на них. Під час рейдової перевірки, рятувальники поспілкувалися з місцевими мешканцями та провели бесіди застережливого характеру щодо спалювання бадилля та бур’яну на городах, неуважність під час якого може стати «каталізатором» масштабних торф’яних пожеж.

Цього ж дня на Донеччині рятувальники провели профілактичний захід на території садівничих товариств імені Мічуріна та «Зелений яблуневий сад» у місті Лиман, які безпосередньо межують з лісовим масивом. Спілкуючись з громадянами, рятувальники нагадали про небезпеку розведення вогнищ на відкритих територіях під час прибирання присадибних ділянок.

У свою чергу, співробітники Городищенського районного сектору Управління ДСНС України у Черкаській області провели інформаційно –роз'яснювальну роботу серед мешканців міста Городище. Під час відпрацювання, фахівці ДСНС розповсюдили серед громадян інформаційні листівки з правилами безпеки у побуті та на відкритих територіях.

Водночас на Волині, працівники 20-го Державного пожежно-рятувального поста селища Торчин провели профілактичний рейд щодо запобігання виникнення пожеж на території Білостоцької сільської ради Луцького району. Людям нагадали, що більшість надзвичайних подій трапляється через необачність та ігнорування елементарних вимог безпеки.

Така профілактична робота триватиме й надалі до завершення пожежонебезпечного періоду на території України.

Шановні громадяни!

Служба порятунку наголошує на суворому дотриманні правил пожежної безпеки!

Перш за все, не можна розводити та залишати багаття у лісовій зоні!

Не слід випалювати суху траву та сміття на присадибних ділянках, розводити відкритий вогонь поруч із господарчими будівлями, а також залишати недопалки та сірники на сухій трав’янистій підстилці.

Пам'ятайте, що спалювання сухостою може спричинити тяжкі наслідки, такі як руйнування родючого шару ґрунту, загибель тварин а також неконтрольоване поширення вогню!

Якщо ви помітили займання в лісах, посадках та на відкритих територіях, негайно телефонуйте за номером «101».

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: