У Львові пройде письменницький марафон на підтримку Олега Сенцова

222
фото: PEN Ukraine‎, Письменницький марафон на підтримку Олега Сенцова у Львові, Фейсбук

23 вересня, у неділю, в рамках Форуму видавців відбудеться письменницький марафон на підтримку Олега Сенцова й українських політв'язнів у Росії та окупованому Криму.

Про це повідомили організатори на сторінці події у мережі Facebook.

Український кінорежисер і письменник Олег Сенцов, заарештований навесні 2014 року в Сімферополі, та засуджений до 20 років колонії суворого режиму, 14 травня 2018 року оголосив безстрокове голодування з вимогою звільнити всіх українських політв’язнів у Росії та на окупованих нею українських територіях. За даними ОВД-Інфо, сьогодні 88 українців переслідуються у Росії за політичними мотивами.

За цей час за звільнення Олега Сенцова виступило чимало видатних митців у багатьох країнах світу, висловлюючи цим не лише підтримку українським політв’язням, а й відстоюючи права кожної людини на свободу слова і переконань.

Голодування Олега Сенцова, Володимира Балуха та інших в’язнів сумлінням підійшли до критичної межі, ресурси людського тіла вичерпуються, їм, як ніколи, потрібна наша підтримка, ми не маємо морального права мовчати.

23 вересня, у неділю, українські та закордонні письменники, учасники та гості Форуму видавців, долучаться до марафону-читання на підтримку Олега Сенцова та інших українських політв’язнів у Росії та окупованому Криму.

Під час події письменники читатимуть твори Олега Сенцова та свої власні.

Участь у події, зокрема, візьмуть Мирослав Маринович, Галина Крук, Наталка Сняданко, Віталій Портніков, Ірина Славінська, Анастасія Левкова, Остап Сливинський, Ірина Старовойт, Вахтанґ Кебуладзе, Лариса Денисенко, Мирослав Лаюк.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: