У Мюнхені відкрився Октоберфест

18727763_303

У столиці Баварії Мюнхені відкрилося щорічне свято Октоберфест.

У суботу, 22 вересня, мер міста Дітер Райтер (Dieter Reiter) та прем'єр-міністр землі Маркус Зедер (Markus Söder) відкрили опівдні за місцевим часом 185-ий найбільший у світі фестиваль пива. Дітер Райтер двома ударами вибив корок з першої діжки. Потім міський голова Мюнхена набрав та передав перший кухоль пива Зедеру, який і випив його, повідомляє Німецька хвиля.

Цьогорічний фестиваль позначився ціною на 1-літровий кухоль пива в 11,5 євро, що на 75 євроцентів більше, ніж торік. Попри таку не зовсім низьку вартість організатори дійства очікують близько шести мільйонів відвідувачів і шанувальників пива з багатьох країн.

Вхід до традиційного місця проведення Октоберфесту для відвідувачів був відкритий вже з 9:00 за місцевим часом (10:00 за київським часом). Гучномовці сповіщають про важливі заходи та події німецькою та англійською мовами.

З огляду на посиленні заходи безпеки, цього року, так само, як в попередні роки відвідувачам забороняється брати з собою на свято рюкзаки та великі сумки. Пивне свято триватиме до 7 жовтня.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: