У ЗСУ створюють нову систему медичної евакуації з передової

222396

На базі 65-го військового мобільного госпіталю створять експериментальний підрозділ з медичної евакуації, який відповідатиме стандартам НАТО.

Про це на брифінгу повідомив начальник Головного військово-медичного управління — начальник медичної служби Збройних Сил України полковник медичної служби Ігор Хоменко, повідомляє 5 канал.

«Зі створення експериментального підрозділу розпочнеться перший етап розвитку системи медичної евакуації Збройних Сил України», - сказав Хоменко.

Він пояснив, що паралельно зі створенням експериментального підрозділу в Головному військово-медичному управлінні формується відділ медичної евакуації.

За його словами, з 53 виділених за штатом військовослужбовців будуть створені 18 екіпажів на автомобілях «Богдан» у складі старшого бойового медика, бойового медика і водія-санітара. Екіпажі будуть постійно перебувати на передовій в районі проведення операції Об’єднаних сил і забезпечуватимуть евакуацію за територіальним принципом із зони своєї відповідальності, зазначив начальник Головного військово-медичного управління.

Пізніше такі підрозділи будуть створені на базі 66-го, 59-го і 61-го мобільного госпіталів. Усі вони матимуть однотипну техніку — автомобілі «Богдан» та «Хаммер».

Хоменко повідомив, що на другому етапі планується відпрацювати координацію всієї евакуації на оперативно-тактичному рівні: з військових мобільних госпіталів до медичних закладів у Харкові та Дніпрі. А також на стратегічному рівні — з Харкова та Дніпра до військово-медичних клінічних центрів включно з аероевакуацією.

Координатор з питань медичної евакуації Головного військово-медичного управління ЗС України Ілля Лисенко повідомив, що робота зі створення експериментального підрозділу з медичної евакуації розпочалася у 2016 році. Головним у цьому підрозділі є не техніка, а екіпаж — підготовлені, навчені люди, здатні ефективно боротися за життя військовослужбовця на етапі медичної евакуації.

«Щоб не допускати помилок і втрат серед особового складу, процес підготовки буде постійним. Лікарі після проходження курсу підготовки в подальшому щопівроку будуть проходити атестацію і додаткове навчання», — наголосив він і додав, що підрозділ всіма силами і засобами боротиметься за життя і здоров’я військовослужбовця до моменту, коли до лікування пораненого чи хворого не будуть залучені високопрофесійні лікарі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: