У Береговому пікетували консульство Угорщини

p_368653_1_slidertop2

У місті Береговому Закарпатської області пікетували консульство Угорщини. Раніше медіа опублікували відео, на якому українців в цьому консульстві просять приховувати факт отримання угорського паспорта.

Про це повідомляє Громадське.

Як зазначає видання, учасники пікету звернулися до українського уряду з проханням звернути увагу на «антиукраїнську політику сусідньої країни».

«Вимагаємо припинити діяльність угорського консульства в Берегові, яке перетворилося в інструмент реалізації антиукраїнської політики», — йдеться у заяві учасників.

Також мітингувальники тримали плакати з вимогою вислати усіх консулів України з Угорщини. За їхніми переконаннями, висилання одного консула не дадуть результату.

Як зазначає видання, очолив акцію голова місцевого осередку партії «Свобода». На відеотрансляції місцевого медіа помітно, що учасниками акції є молоді хлопці та декілька чоловіків, загалом — близько 20 людей.

На кінець акції учасники залишили під консульством великі друковані угорські паспорти.

Нагадаємо, ЗМІ опублікували відео, на якому у консульстві Угорщини в Береговому Закарпатської області українцям видають угорські паспорти та просять їх приховувати факт угорського громадянства від української влади.

Після опублікованого відео міністр закордонних справ України заявив про можливість висилки консула Угорщини.

Міністр закордонних справ Угорщини Петер Сійярто на тлі вирішення суперечок між двома країнами заявив, якщо Україна вишле угорського консула з Закарпаття, Угорщина застосує до Києва пропорційну відповідь.

У відповідь Угорщина пригрозила сповільнити інтеграцію України в ЄС.

Радник голови МЗС України пояснив, що українці на Закарпатті, які отримують угорські паспорти, використовують їх для вільного працевлаштування в Євросоюзі, а не поповнюють таким чином угорську спільноту.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: