У Львівській ОДА перейнялися житловим будівництвом

DSC_3542_1537781922_613x408.41125_3_0

На Львівщині відбувається масове будівництво житла без зведення необхідних об’єктів соціальної інфраструктури, зокрема, шкіл та садочків.

Про це під час апаратної наради у ЛОДА заявила в.о. директора департаменту архітектури та розвитку містобудування Оксана Ткачук, передає кореспондент Дивись.info.

«Ми називаємо це «житловою кризою», тому що це призводить до погіршення містобудівної ситуації, оскільки не будуються об’єкти комунального господарства, соціальної інфраструктури. Власне, цим пояснюється невдоволення людей будь-яким будівництвом. Тільки-но починається якесь будівництво, до нього відразу негативне ставлення, агресія», – заявила Оксана Ткачук.

Водночас, як пояснив керівник ДАБІ у Львівській області Роман Желих, ця ситуація уже врегульована новими державними будівельними нормами.

«Запрацював новий ДБН, який набрав чинності з 1 вересня. В ньому безпосередньо заклали всі ці речі, які мав контролювати сам орган місцевого самоврядування. Тобто це все мало бути передбачено містобудівною документацією на детальному плані або плані зонування території. Зараз це закладено в ДБН: якщо будується мікрорайон, він має бути обов’язково забезпечений закладами соціального призначення – дитячі садочки, школи. Раніше сама міська рада визначала – розмістити чи не розмістити, і де. А зараз це все має відбуватися в обов’язковому порядку», – пояснив керівник ДАБІ.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: