УЗ готує для маршруту Київ - аеропорт Бориспіль п'ять рейкових автобусів

2013250

ПАТ «Укрзалізниця» готує для перевезення пасажирів за маршрутом Київ - аеропорт Бориспіль п'ять рейкобусів Pesa.

За словами виконувача обов'язків голови правління компанії Євгена Кравцова, вони практично готові – залишилося тільки перефарбувати їх і обладнати салони, передає ЦТС.

«Днями привели в порядок 5 автобусів виробництва фірми Pesa Bydgoszcz SA. Їх залишилося тільки пофарбувати і облаштувати інтер'єр салону. Ремонт робили, як і водиться, своїми силами, в локомотивному депо «Гречани». У кожному рейковому автобусі планується розмістити до 90 сидінь», - написав Кравцов у себе в Facebook.

Відзначається, що проведений ремонт основних вузлів рейкових автобусів, в тому числі дизельних двигунів, систем опалення, вакуумних туалетів, здійснено модернізацію системи радіозв'язку та системи оповіщення пасажирів, оновлений інтер'єр кабіни машиніста, інформаційні табло.

У вагонах для зручності пасажирів буде облаштована зона для перевезення багажу, для цього встановлюються спеціальні стійки.

Також керівник УЗ повідомив, звідки будуть відправлятися потяги в аеропорт. Місцем відправки визначено шлях №14 на Центральному залізничному вокзалі. Платформу біля нього вже почали готувати.

«На вокзалі почалася реконструкція платформи 14 шляху, з якої будуть відправлятися експреси в аеропорт. Перший поїзд, як і обіцяли, вийде на маршрут цього року», - зазначив Кравцов.

Як відомо, рейкові автобуси в аеропорт Бориспіль будуть доїжджати до аеропорту Бориспіль приблизно за 40 хвилин, по шляху зупиняючись на станціях Видубичі і Дарниця.

Відзначимо, що ще в травні в «Укрзалізниці» повідомляли, що за даним маршрутом курсуватимуть всього два рейкобуса Pesa.

Тим часом, днями генеральний директор аеропорту Павло Рябікін заявив, що прогнозує хороший попит на залізничні перевезення між Києвом і повітряною гаванню, і що з часом навіть може знадобитися ставити на лінію двоповерхові поїзди.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: