Будинок моди Versace продали за понад 2 млрд доларів

_103555397_dv

Американська компанія Michael Kors Holdings Ltd, що займається виробництвом модного одягу і сумок, придбала італійський модний будинок Versace.

Про це повідомляється в офіційній заяві представників компаній, інформує BBC.

Як повідомляється, Michael Kors Holdings, зокрема, отримав всі частки, що належали членам родини засновника модного будинку Джанні Версаче. Сума угоди склала майже 2,1 млрд доларів.

Michael Kors - глобальний дизайнерський бренд класу «люкс», що прагне до створення в США мультибрендової модної імперії за аналогією з французькими конгломератами LVMH і Kering SA.

Зазначається, що новий власник Versace планує подвоїти продажі бренду, довівши їх до $2 млрд на рік, і відкрити близько 100 нових магазинів модного будинку по всьому світу (зараз у Versace близько 200 магазинів).

У 2014 році 20% компанії Versace було продано членами сім'ї модельєра американському фонду The Blackstone Group за $210 млн. Ця частка також переходить до Michael Kors.

У 2017 році Michael Kors придбала британську Jimmy Choo Plc, виробника і продавця дизайнерського взуття та аксесуарів за 896 млн фунтів ($1,2 млрд), що дозволило їй зміцнити позиції в сегментах люксового взуття та аксесуарів і розширити операції в категорії чоловічий дизайнерського взуття.

Зауважимо, що будинок моди Gianni Versace був заснований в 1978 році в Мілані. Versace спеціалізується на дизайні, виробництві та реалізації товарів класу «люкс» - від модного одягу haute couture і колекцій готового одягу до аксесуарів, ювелірних прикрас, годинників, окулярів, парфумерії та товарів для дому. Versace, фірмовим логотипом якого є голова медузи, відомий своїм епатажним стилем, зокрема, сміливим використанням леопардового принта.

Мережа Versace включає в себе більше 200 бутиків у великих містах і понад 1,5 тис. оптових дистриб'юторів по всьому світу.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: