Мешканця Дублян, який влаштував криваву різанину, засудили до довічного ув’язнення

5b48a8c2a831f---------

Жовківський районний суд виніс вирок чоловікові, який вбив матір та доньку і поранив зятя та онука. Його засудили до довічного ув’язнення.

Про це стало відомо із вироку, оприлюдненого 24 вересня у Єдиному державному реєстрі судових рішень.

Подія трапилася 22 червня 2016 року, о четвертій ранку, у місті Дубляни Жовківського району. Підсудний – уродженець Воркути, має інвалідність – чоловік глухонімий.

У ході судових засідань було встановлено, що підсудний почав сваритися з однією із своїх доньок, а згодом у конфлікт втрутилася ще й матір. Тоді він пішов на кухню, взяв ножа і у коридорі накинувся на свою 75-річну маму, штрикаючи її хаотично ножем. Жінка померла на місці. Після цього чоловік попрямував до ванної кімнати, де була донька і теж почав завдавати їй ножем удар за ударом, від чого вона теж померла.

Наступною жертвою чоловіка став чотирирічний онук. Він почав бити його ножем у спину, але, на щастя, у ванну кімнату забіг батько дитини – зять підсудного. Чоловік вдарив тестя цеглою по голові. Оскаженілий чоловік накинувся з ножем на зятя, намагаючись влучити у серце. Але чоловік зміг відбити смертельний удар, видертися, схопити дитину і вискочити через вікно з будинку, - йдеться зі свідчень, зафіксованих у вироку суду. Сусіди викликали карету швидкої допомоги.

Підсудний під час суду свою провину визнав частково. Він пояснив, що стосунки з родичами у нього не складалися. Він мешкав разом з матір’ю, двома доньками, зятем та онуком. Дружина, хоч вони й не були офіційно розлучені, жила окремо. Чоловік вважав, що родичі хотіли його позбавити житла, тому свого часу помістили до психіатричної клініки, де він провів тиждень. Це було у квітні 2016 року. Відтак він вирішив їм помститися.

У вироку також йдеться, що перед скоєнням злочину чоловік випив 150 грамів горілки і сів чекати на доньку, плануючи її убивство. За його словами, усі родичі о нього погано ставилися: мати була злою, одна донька відправила його психлікарні, інша не пускала до своєї кімнати і не дозволяла дивитися телевізор, зять пив і скандалив. Тільки з онуком, згідно із свідченнями підсудного, в нього все складалося добре. Після того, як зять зміг втекти з онуком, чоловік взяв іншого ножа і ще декілька разів ударив ним доньку. Після цього взяв речі, документи, дорогою проштрикнув ножем колесо у машині зятя та нібито пішов здаватися до поліції у Жовкву. Тим часом його дорогою затримали правоохоронці.

За свідченнями зятя, на момент початку конфлікту він спав у кімнаті. Прокинувшись від криків, чоловік побачив, як його тесть вбиває власну матір. Він кинувся допомагати вагітній дружині. Зять встиг попередити сусідів про біду, а сам кинувся рятувати свого чотирирічного сина.

Нападник засвідчив, що не мав наміру вбивати онука, а поранив його випадково. Натомість судмедексперт вважає, що навряд чи це сталося з необережності. На тілі загиблої доньки підсудного судмедекспертиз нарахували 38 колотих та колото-різаних ран, на тілі матері – 27.

Щодо психологічного стану нападника, то експерти засвідчили, що він цілком усвідомлював, що робить.

«У ОСОБА_13 емоційно-стійкий розлад особистості – легке коливання настрою, роздратування, ці особи схильні порушувати правила, здійснювати проступки та злочини. Однак ОСОБА_13 повністю усвідомлює значення своїх дій та може керувати ними», – засвідчив експерт.

На підставі свідчень, речових доказів, висновків експертів суд виніс вирок визнати підсудного винним за ч.2 ст.15 - п.1, п.2 ч.2 ст.115 КК України і засудити до покарання у виді позбавлення волі строком на 10 років; визнати винним за п.1 ч.2 ст.115 КК України і засудити до покарання у виді довічного позбавлення волі.

Остаточний вирок – довічне позбавлення волі з відбуттям покарання у кримінально-виконавчій установі. Початок строку покарання у виді позбавлення волі за даним вироком рахувати з 22 червня 2016 року, тобто з часу фактичного затримання.

Крім того, суд постановив стягнути зі засудженого на користь доньки, зятя і онука по 150 тисяч гривень, а на користь держави – майже 33 тисячі гривень.

Вирок наразі не набрав законної сили і засуджений має право подати апеляцію.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: