США оголосили санкції проти ще 12 російських компаній

ED88FE18-9ABC-4487-97C9-4A6BDD52B0D7_w1023_r1_s
Фото: Радіо Свобода

Міністерство торгівлі США оголосило про введення санкцій щодо 12 російських компаній, дії яких суперечать національним інтересам Сполучених Штатів.

Відповідний документ розміщений на сайті Федерального реєстру США і від 26 вересня 2018 року санкції повинні будуть вступити в силу, передає УП.

Російським підприємствам, які потрапиили у список, фактично закривають легальний доступ до американських товарів і технологій. Правила також забороняють реекспорт та передачу всередині Росії таких товарів, тобто дотримуватися обмежень зобов'язані будь-які компанії незалежно від національності і країни надсилання товару, якщо продукт має американське походження.

Науково-дослідний інститут "Вектор", науково-виробниче підприємство (НВП) "Гамма", компанія "Сайрус Системс" і група компаній "Інфотекс" звинувачуються в тому, що вони сприяли зловмисній діяльності РФ у кіберпросторі.

Науково-виробниче підприємство підводних технологій "Океанос" і компанія "Дайвтехносервіс" звинувачуються у наданні підтримки військово-морському флоту Росії і постачанні військовим обладнання.

"Дайвтехносервіс" у червні 2018 року внесли до списку санкцій Мінфіну США. Тоді заявлялося, що компанія поставляє спецслужбам Росії обладнання для підводних робіт, що створює загрозу комунікаціям, що зв'язують США з Європою.

Ще п'ять російських компаній - "Аэрокомпозит", Обнінське науково-виробниче підприємство "Технология", конструкторське бюро "Авиадвигатель", науково-виробнича корпорація "Системи прецизійного приладобудування" (АТ "НПК" СПП ") і Воронезький НДІ "Вега" - внесені в чорний список Мінторгу США за підтримку діяльності російських компаній військової аерокосмічної галузі.

Крім того, до списку санкцій включена група компаній Nilco Group, що має офіси не тільки в Москві, але і в Мінську і Тегерані. Причиною введення санкцій відносно Nilco названо її участь в наданні матеріальної підтримки іранській ракетній програмі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: