Британці хочуть побудувати в Україні вітро-сонячну електростанцію

кобинированные-электростанции-min

Британська компанія Touchstone Capital Group представила унікальний проект офшорної комбінованої вітро-сонячної електростанції гігаваттного класу потужності.

Про це повідомляє сайт Міністерства енергетики та вугільної промисловості, передає Еспресо.

Представники британської компанії зазначили, що проект електростанції унікальний не тільки для України, а і для сусідніх країн. Адже найбільшою перевагою електростанції є наявність власних балансуючих потужностей, що дозволить забезпечити більш рівномірний графік виробництва електроенергії.

«Проект також передбачає використання суттєвої (понад 30%) частки комплектуючих майбутньої електростанції українського виробництва», – зазначили у міністерстві.

Вона заявили, що це збільшить високотехнологічне виробництво на вітчизняних підприємствах, створить нові робочі місця, збільшить доходи місцевих громад та державного бюджету.

«Було вирішено в стислі терміни провести розрахунки та моделювання можливих шляхів інтеграції нових генеруючих потужностей в об’єднану електроенергетичну систему України», – повідомили у міністерстві.

Представники «Укренерго» нагадали про  поточний стан відновлювальної енергетики в Україні. Вони повідомили, що 70-80% проектів з будівництва «зеленої генерації» реалізується в південному регіоні України (Запорізькій, Херсонській, Миколаївській та Одеській областях), який є енергопрофіцітним і водночас відчуває нестачу маневрових потужностей.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: