Глава УПЦ МП Онуфрій потрапив у базу «Миротворця»

1518868972-2828

Предстоятеля Української православної церкви Московського патріархату митрополита Онуфрія (світське ім'я – Орест Березовський) внесли в розділ «Чистилище» на сайті «Миротворець».

Відповідне повідомлення опубліковане на сайті «Миротворця», передає Укрінформ.

«Агент впливу Російської православної церкви (РПЦ) в Україні. Супротивник створення незалежної помісної церкви в Україні», - так називає «Миротворець» митрополита Онуфрія.

Сайт нагадує, що 25 вересня священний Синод УПЦ МП вимагав, щоб екзархи, призначені Константинопольським патріархом, залишили «канонічну територію».

Крім того, як нагадав «Миротворець», призначення Константинопольським патріархатом екзархів у Київ на засіданні Синоду назвали «грубим втручанням» у внутрішні справи Української православної церкви. Синод УПЦ МП також закликав Патріарха константинопольського Варфоломія не порушувати канонічної території Української православної церкви.

Раніше глава УПЦ митрополит Онуфрій заявив, що Константинополь не має права втручатися в церковні справи України. Дії патріарха Варфоломія Онуфрій назвав неканонічними, наголосили у «Миротворцеві».

Ресурс також нагадав, що 23 вересня Онуфрій не став проводити зустріч з єпископами Вселенського патріарха Варфоломія, які прибули в країну у рамках початку процедури надання УПЦ Київського патріархату автокефалії.

«8 травня 2015 року (Онуфрій - ред.) відмовився встати у Верховній Раді під час оприлюднення Президентом України імен героїв, які відзначилися в АТО, про що пізніше дав офіційний коментар», - також нагадав «Миротворець».

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: